Print2Email Server

Print2Email Server 11.93

Windows / Black Ice Software / 2192 / Целосни спецификации
Опис

Сервер за е-пошта Print2: Крајното решение за лесно споделување документи

Во денешниот брз деловен свет, времето е од суштинско значење. Секоја секунда е важна и секоја задача треба да се заврши што е можно побрзо и поефикасно. Една од најчестите задачи во секое канцелариско опкружување е споделувањето документи. Без разлика дали се работи за испраќање извештај до колега или доставување фактура до клиент, споделувањето документи преку е-пошта стана суштински дел од нашата секојдневна рутина.

Сепак, испраќањето документи преку е-пошта може да биде проблем. Треба да го зачувате документот во вистинскиот формат, да го прикачите на е-пошта и потоа да го испратите преку вашиот клиент за е-пошта. Овој процес може да одземе драгоцено време што може подобро да се потроши на други задачи.

Тоа е местото каде што доаѓа Print2Email Server. Ова моќно софтверско решение ви овозможува да конвертирате кој било документ за печатење во PDF, TIFF или JPG формат со само еден клик на копче. Откако ќе се конвертира, документот автоматски се прикачува на е-пошта што може да се испрати директно од вашата работна површина.

Со Print2Email Server од Black Ice Software LLC., никогаш повеќе нема да мора да се грижите за проблемите со форматирањето. Софтверот е компатибилен со кој било SMTP сервер, вклучувајќи Office 365, Thunderbird Live Mail Gmail Yahoo и повеќе! Исто така, ги поддржува сите главни формати на датотеки, како што се Microsoft Word Excel PowerPoint Adobe Acrobat PDF HTML JPEG BMP PNG GIF TIF EMF WMF итн., што ви го олеснува споделувањето документи со секого, без оглед на претпочитаниот тип на датотека.

Клучни карактеристики:

1) Лесна инсталација: Инсталирањето на Print2Email Server е брзо и лесно благодарение на неговиот кориснички интерфејс.

2) Повеќе формати на датотеки: Со поддршка за сите главни формати на датотеки, вклучително и Microsoft Word Excel PowerPoint Adobe Acrobat PDF HTML JPEG BMP PNG GIF TIF EMF WMF итн., можете лесно да конвертирате кој било документ за печатење во PDF TIFF или JPG формат.

3) Компатибилен со кој било SMTP сервер: Print2Email Server работи беспрекорно со кој било SMTP сервер, вклучувајќи Office 365 Thunderbird Live Mail Gmail Yahoo итн.

4) Приспособливи шаблони за е-пошта: можете да креирате сопствени шаблони за вашите е-пошта за да изгледаат професионално и конзистентно секој пат.

5) Безбедно споделување документи: со функцијата за заштита со лозинка на серверот Print2Email, можете да се осигурате дека само овластени корисници имаат пристап до чувствителни информации.

6) Автоматско архивирање: Сите испратени е-пошта автоматски се архивираат за да имате евиденција за сите комуникации на вашите прсти.

Придобивки:

1) Заштедува време и напор - со само еден клик на копче можете да конвертирате документи подготвени за печатење во PDF TIFF или JPG формат без да мора да поминете низ повеќе чекори заштедувајќи драгоцено време и напор

2) Ја зголемува продуктивноста - со автоматизирање на процесот на конвертирање и прикачување датотеки директно во е-пошта продуктивноста значително се зголемува

3) Ја подобрува безбедноста - заштитата со лозинка обезбедува безбедно споделување додека автоматското архивирање обезбедува можности за водење записи

4) Ја подобрува комуникацијата - приспособливите шаблони обезбедуваат конзистентност низ комуникациите што ја подобрува комуникацијата помеѓу членовите на тимот

Заклучок:

Серверот за е-пошта Print2 од Black Ice Software LLC им овозможува на бизнисите ефикасен начин за конвертирање документи подготвени за печатење во датотеки што можат да се споделат без повеќе чекори вклучени во традиционалните методи, како што се зачувување датотеки во различни формати, приложувајќи ги рачно, а потоа испраќање преку клиенти за е-пошта што зафаќа драгоцено време и напор што резултира со намалени нивоа на продуктивност во рамките на организациите.

Со својата компатибилност со интерфејс кој е лесен за корисникот низ различни платформи, приспособливи шаблони за заштита на лозинка, функции за автоматско архивирање, ова софтверско решение им нуди на бизнисите подобрена безбедност, подобрена комуникација, зголемени нивоа на продуктивност што на крајот води кон успех!

Целосни спецификации
Издавач Black Ice Software
Страница на издавачи http://www.blackice.com/
Датум на издавање 2022-07-20
Датум на додавање 2022-07-20
Категорија Комуникации
Под категорија Комунални услуги за е-пошта
Верзија 11.93
Барања за ОС Windows 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2016
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2192

Comments: