RazorSQL Portable

RazorSQL Portable 9.1.5

Windows / Richardson Software / 1644 / Целосни спецификации
Опис

RazorSQL Portable е моќна и разновидна алатка за пребарување на базата на податоци која нуди сеопфатен сет на функции за програмери, администратори на бази на податоци и други ИТ професионалци. Овој софтвер е дизајниран да им обезбеди на корисниците се-во-едно решение за управување со бази на податоци, уредување SQL и административни задачи.

Со RazorSQL Portable, корисниците можат лесно да се поврзат со широк опсег на бази на податоци, вклучувајќи Access, Cassandra, DB2, Derby, DynamoDB, Firebird, FrontBase, Hive HSQLDB H2 Informix Microsoft SQL Server MongoDB MySQL OpenBase Oracle PostgreSQL Redshift Salesforce SQL A. . Дополнително, поддржана е и која било друга база на податоци во согласност со JDBC или ODBC.

Една од клучните придобивки на RazorSQL Portable се неговите вградени можности за поврзување. Оваа функција им овозможува на корисниците брзо да се поврзат со нивните претпочитани бази на податоци без да мора да инсталираат дополнителни драјвери или да конфигурираат сложени поставки. Софтверот вклучува и вграден мотор на релациона база на податоци кој не бара администрација на крајниот корисник.

Интуитивниот интерфејс на софтверот им олеснува на корисниците да се движат низ нивните бази на податоци и да извршуваат различни задачи како што се создавање табели и индекси; менување на податоци; извршување на прашања; увоз/извоз на податоци; генерирање извештаи; управување со кориснички сметки и дозволи; меѓу другите.

Моќниот SQL уредник на RazorSQL Portable обезбедува истакнување на синтаксата за повеќе од 20 програмски јазици, вклучувајќи SQL PL/SQL Transact-SQL HTML XML Java JavaScript PHP Perl Python Ruby меѓу другите. Уредникот вклучува и функционалност за автоматско пополнување што помага да се забрза процесот на кодирање со предлагање клучни зборови додека ги внесувате.

Друга забележлива карактеристика на RazorSQL Portable е неговиот робустен создавач на барања што им овозможува на корисниците да креираат сложени барања користејќи функционалност за влечење и спуштање без да мора да пишуваат никаков код рачно. Корисниците исто така можат да зачувуваат често користени прашања како шаблони за идна употреба.

Покрај неговите основни карактеристики, RazorSQL Portable нуди неколку додатоци, како што се поддршка за системи за контрола на верзии, како што е Git Subversion Mercurial CVS Perforce, меѓу другото, што им овозможува на програмерите кои работат на големи проекти со повеќе членови на тимот поефикасно да соработуваат за промените на кодот на различни платформи од внатре. истата околина за апликација

Севкупно RazorSQL Portable обезбедува одлично решение за секој кој бара сеопфатен сет на алатки што го поедноставува управувањето со повеќе бази на податоци, истовремено обезбедувајќи напредни функции како синтакса за градење барања, нагласувајќи ја интеграцијата на системот за контрола на верзијата за автоматско завршување, меѓу другото, сето тоа во еден пренослив пакет што го прави идеален избор при работа далечински или во движење

Целосни спецификации
Издавач Richardson Software
Страница на издавачи http://www.richardsonsoftware.com
Датум на издавање 2020-08-18
Датум на додавање 2020-08-18
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за бази на податоци
Верзија 9.1.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1644

Comments: