RazorSQL Portable (64-bit)

RazorSQL Portable (64-bit) 9.1.5

Windows / Richardson Software / 1752 / Целосни спецификации
Опис

RazorSQL Portable (64-bit) е моќна и разновидна алатка за пребарување на базата на податоци, SQL уредник, прелистувач на бази на податоци и административна алатка која е дизајнирана да ги задоволи потребите на развивачите и администраторите на базата на податоци. Со вградени можности за поврзување за преку 30 различни бази на податоци, вклучувајќи Access, Cassandra, DB2, Derby, DynamoDB, Firebird, FrontBase, HSQLDB, Hive, Informix, Microsoft SQL Server, MongoDB MySQL OpenBase Oracle PostgreSQL Redshift Salesforce SQL Any Teradata, како и која било друга база на податоци во согласност со JDBC или ODBC RazorSQL Portable обезбедува сеопфатно решение за управување со вашите бази на податоци.

Една од клучните карактеристики на RazorSQL Portable е неговата способност да се поврзува со повеќе бази на податоци истовремено. Ова значи дека можете да работите со податоци од различни извори без да мора да се префрлате помеѓу апликации или прозорци. Софтверот, исто така, вклучува моќен SQL уредник кој поддржува истакнување на синтаксата за повеќе од 20 програмски јазици, вклучувајќи Java C++ Python Ruby Perl PHP HTML CSS JavaScript XML и многу повеќе.

Покрај неговите можности за пребарување, RazorSQL Portable, исто така, вклучува и робустен прелистувач на бази на податоци што ви овозможува да гледате табели индекси прегледи прегледи процедури за активирање функции и многу повеќе. Можете лесно да се движите низ вашите податоци користејќи го интуитивниот интерфејс кој вклучува функционалност за влечење и спуштање за движење на колони низ табелите.

Друга корисна карактеристика на RazorSQL Portable е неговата способност да генерира сложени барања користејќи визуелни алатки како што е Query Builder. Оваа алатка ви овозможува да креирате сложени прашања без да треба да пишувате код со едноставно влечење и пуштање на условите на полињата и операторите на табелите на платно.

RazorSQL Portable исто така вклучува напредни функции како што се поддршка за складирани процедури активира функции трансакции серија ажурирања способности увоз/извоз табела извезува XML извезува JSON извезува Excel извозник за генерирање извештаи за генерирање на графикони функционалност за копирање/обновување на интерфејсот на командната линија со популарни системи за контрола на верзии како Git SVN CVS Perforce Mercurial Bazaar TFS Visual SourceSafe итн.

Еден уникатен аспект на RazorSQL Portable е неговата вградена релациона база на податоци за која не е потребна администрација на крајниот корисник. Ова значи дека можете да го користите директно надвор од кутијата без да инсталирате дополнителен софтвер или да конфигурирате какви било поставки. Моторот поддржува стандардна ANSI-SQL синтакса за да можете да ја користите со речиси секоја апликација што поддржува поврзување JDBC или ODBC.

Севкупно RazorSQL Portable (64-битни) нуди импресивна низа функции дизајнирани специјално за програмери и DBA на кои им треба се-во-едно решение за управување со нивните бази на податоци. Без разлика дали работите на мали проекти или големи апликации на ниво на претпријатие, овој софтвер има сè што ви треба во еден пригоден пакет што го прави одличен избор за секој кој бара сигурна алатка за управување со базата на податоци, лесна за употреба.

Целосни спецификации
Издавач Richardson Software
Страница на издавачи http://www.richardsonsoftware.com
Датум на издавање 2020-08-18
Датум на додавање 2020-08-18
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за бази на податоци
Верзија 9.1.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 1752

Comments: