Privacy Drive Portable

Privacy Drive Portable 3.17 build 1456

Windows / Cybertron Software / 580 / Целосни спецификации
Опис

Privacy Drive Portable: Крајното решение за безбедност на податоците

Во денешното дигитално доба, безбедноста на податоците е од најголема важност. Со зголемениот број на сајбер закани и прекршувања на податоци, стана неопходно да се заштитат вашите чувствителни информации од неовластен пристап. Privacy Drive Portable е лесен за користење софтвер за шифрирање кој обезбедува безбедно решение за заштита на вашите податоци.

Privacy Drive Portable користи виртуелен диск и технологија за шифрирање на дискот „во лет“ за не само да ги заклучи и шифрира вашите податоци, туку и да ги скрие. Ова значи дека сè што сакате да го чувате подалеку од љубопитните очи - фотографии, видеа, графички датотеки, документи, табели или дури и цели папки - сите ваши приватни информации ќе бидат целосно заштитени од неовластен пристап.

Со Privacy Drive Portable, можете да креирате повеќе шифрирани виртуелни дискови на вашиот компјутер или надворешни уреди за складирање, како што се USB-дискови или мемориски картички. Овие виртуелни дискови делуваат како обични хард дискови, но се шифрирани со AES 256-битен алгоритам за шифрирање кој се смета за еден од најбезбедните методи за шифрирање достапни денес.

Најдобриот дел од Privacy Drive Portable е неговата леснотија на користење. Не ви е потребно никакво техничко знаење за да го користите овој софтвер; едноставно влечете и пуштете ги датотеките во виртуелниот диск и тие автоматски ќе бидат шифрирани и скриени од погледот. Можете исто така да монтирате/одмонтирате виртуелни дискови со само неколку кликања.

Privacy Drive Portable нуди неколку напредни функции, како што се автоматско демонтирање на виртуелни дискови кога е во мирување одреден временски период, мерач на јачина на лозинка за да се обезбеди употреба на силни лозинки за шифрирање виртуелни дискови и поддршка за повеќе јазици, вклучувајќи англиски, германски, француски и шпански .

Друга одлична карактеристика на Privacy Drive Portable е неговата преносливост. Можете да го инсталирате овој софтвер на кој било компјутер со Windows без да оставите никакви траги, бидејќи не бара инсталација на системот домаќин. Ова го прави идеален за корисници кои често патуваат или користат јавни компјутери каде инсталирањето софтвер можеби не е дозволено.

Privacy Drive Portable, исто така, нуди интеграција со Windows Explorer што ви овозможува лесно да управувате со вашите шифрирани датотеки директно од Windows Explorer без да треба да го отворате софтверот одделно.

Во краток преглед:

- Лесен за употреба софтвер за шифрирање

- Користи виртуелен диск и технологија за шифрирање на дискот „на летот“.

- Шифрира датотеки со 256-битен алгоритам AES

- Создава повеќе шифрирани виртуелни дискови

- Автоматско демонтирање на неактивни виртуелни дискови

- Мерачот на јачината на лозинката обезбедува употреба на силни лозинки

- Поддржува повеќе јазици, вклучувајќи англиски, германски, француски и шпански.

- Преносливост – не е потребна инсталација на системот домаќин.

- Интеграција со Windows Explorer

Целокупната Privacy Drive Portable обезбедува одлично решение за секој кој сака да ги заштити своите чувствителни информации од неовластен пристап на лесен за користење начин, додека нуди напредни функции како автоматско демонтирање по периоди на мирување, осигурувајќи се дека дури и ако некој добие физички пристап, нема да имајте долгорочен пристап освен ако не сте овластени од вас!

Целосни спецификации
Издавач Cybertron Software
Страница на издавачи http://www.cybertronsoft.com/
Датум на издавање 2019-11-01
Датум на додавање 2019-11-01
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за криптирање
Верзија 3.17 build 1456
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 580

Comments: