Voicemeeter

Voicemeeter 1.0.7

Windows / VB-Audio Software / 31182 / Целосни спецификации
Опис

Мерач на глас: Врвен миксер за виртуелен аудио уред за компјутер со Windows

Дали сте уморни од мака да управувате со повеќе аудио извори на вашиот Windows компјутер? Дали сакате да го измешате вашиот глас со музика, прелистувач, веб-дио, видео игра и звук што доаѓа од кој било аудио DAW како Cubase, Ableton Live или Protools? Ако одговорот е да, тогаш Voicemeeter е совршено решение за вас.

Voicemeeter е виртуелен миксер за аудио уреди што може да управува со кој било аудио извор на вашиот Windows компјутер. Ги поддржува сите аудио интерфејси (MME, KS, WaveRT, Direct-X и ASIO интерфејс) и станува аудио мост помеѓу апликациите. Ова значи дека може да се користи од ASIO апликации кои сакаат да користат Windows Audio Device Driver (како MME или WDM), како и од Windows MME плеер кои сакаат да користат ASIO уред преку решението Voicemeeter.

Како аудио миксер, Voicemeeter може да меша 3 аудио влезни уреди (2 физички и 1 виртуелен) до 3 аудио излезни уреди (2 физички и 1 виртуелен) преку 2 магистрали A & B. Со мешање на физички аудио уреди и сите аудио извори кои доаѓаат од која било аудио апликација, Voicemeeter отвора многу можности:

- Измешајте го вашиот глас со музика на Skype или Google Voice и направете го вашиот подкаст во живо или сопствена радио програма.

- Користете 2x USB слушалки на компјутер за онлајн едукативни програми.

- Играјте видео игра во 5.1 сараунд звук додека го одржувате MIC отворен за комуникација со вашиот тим.

- Направете упатства со префериран софтвер со професионален квалитет.

- Снимајте конференција или интервју во повеќеканални за постпродукција.

- Користете различни аудио апликации заедно и снимајте ги перформансите во живо со претпочитаниот DAW.

Со својот кориснички интерфејс и лесни за користење функции, управувањето со какви било извори на звук на вашиот компјутер никогаш не било полесно!

Клучни карактеристики:

Миксер за виртуелен аудио уред:

Voicemeeter е моќен виртуелен миксер кој им овозможува на корисниците лесно да управуваат со сите звуци на нивниот компјутер. Може да се справи со физичкиот влез (на пример, микрофон) како и со дигитален влез од која било апликација што работи на системот.

Ги поддржува сите аудио интерфејси:

Софтверот ги поддржува сите популарни типови на интерфејси како MME/KS/WaveRT/Direct-X/ASIO интерфејс што го прави компатибилен со речиси секој тип на апликации достапни денес.

Аудио мост помеѓу апликациите:

Со поддршка на сите типови на интерфејси споменати погоре; Voicemeeter станува одличен мост помеѓу различни апликации кои работат истовремено на системот. Оваа функција им овозможува на корисниците да користат ASIO апликации кои се подготвени да користат драјвер за аудио уред за Windows (како MME или WDM), што им овозможува дури и на Windows MME плеерите кои сакаат пристап преку ASIO уредот преку решението Voicemeeter.

Способности за мешање:

Како напредна алатка за миксер; Voicemixer им нуди на корисниците целосна контрола врз нивните потреби за мешање звук, дозволувајќи им до три влезни уреди (два физички и еден виртуелен) до три излезни уреди (два физички и еден виртуелен). Со оваа карактеристика; корисниците можат да го мешаат својот глас заедно со други звуци како музички плеер/прелистувач/вебрадио/видео игра/звук што доаѓа од кој било DAW како Cubase/Ableton Live/Protools итн., што го прави возможно дури и за време на повици на Skype/VOIP/снимање работни текови!

Интерфејс лесен за управување:

Корисничкиот интерфејс го олеснува управувањето со кој било извор(и) на звук! Корисниците имаат целосна контрола врз она што го слушаат кога ќе го слушнат - нема повеќе да се маваат со пробување на различни поставки додека нешто не работи како што треба!

Компатибилност со различен софтвер и игри:

Voicemixer работи беспрекорно на различни софтверски платформи, вклучително и игри! Корисниците можат да играат игри со сараунд звук додека го држат својот микрофон отворен за да можат ефективно да комуницираат за време на сесиите за играње!

Заклучок:

Во заклучок; ако барате моќна, но лесна за употреба алатка која ќе ви помогне да управувате со сите аспекти на звучниот пејзаж на вашиот компјутер - не гледајте подалеку од Voicemixer! Неговите напредни функции го прават идеален не само за гејмерите, туку и за подкастерите/јутјуберите/стримерите на кои им се потребни висококвалитетни способности за снимање без да се жртвува леснотијата на користење! Па зошто да чекаме? Преземете сега и почнете да уживате во содржината што звучи подобро денес!

Целосни спецификации
Издавач VB-Audio Software
Страница на издавачи http://www.vb-audio.com
Датум на издавање 2019-11-06
Датум на додавање 2019-11-06
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 1.0.7
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 81
Вкупно преземања 31182

Comments: