Memory Game - E - Handicap (Age-dementia, Alzheimer's-disease)

Memory Game - E - Handicap (Age-dementia, Alzheimer's-disease) 1.3

Опис

Memory Game - E - Handicap е забавна и предизвикувачка игра која е совршена за луѓе од сите возрасти. Без разлика дали сте дете, тинејџер, возрасен или постар, оваа игра ќе ви овозможи повеќечасовна забава и ќе ви помогне да ги подобрите вашите мемориски вештини.

Класичната верзија на играта вклучува пребарување на парови карти кои имаат иста слика на нив. Сепак, Memory Game - E - Handicap ги носи работите на следното ниво нудејќи различни нивоа на тежина. Покрај пронаоѓањето парови, играчите можат да бараат и три картички од еден вид, четири или дури пет картички.

Ова ја прави играта попредизвикувачка и попривлечна бидејќи играчите треба да запомнат повеќе слики и правилно да ги усогласат. Тоа е одличен начин да го одржите вашиот мозок активен и да ги подобрите вашите когнитивни способности.

Една единствена карактеристика за Memory Game - E - Handicap е тоа што е дизајнирана специјално за луѓе кои страдаат од деменција поврзана со возраста или Алцхајмерова болест. Овие состојби може да предизвикаат губење на меморијата и да им отежнат на поединците да запомнат работи што некогаш добро ги знаеле.

Со редовно играње на оваа игра, поединците со овие состојби можат да го вежбаат својот мозок и потенцијално да ја забават прогресијата на нивните симптоми. Тоа е одлична алатка за старателите кои сакаат да им обезбедат на своите најблиски стимулативни активности кои се и забавни и корисни.

Софтверот е лесен за употреба со едноставни упатства обезбедени на секој чекор на патот. Интерфејсот е лесен за користење, така што дури и оние кои не се запознаени со технологијата ќе можат да се движат низ него без никакви проблеми.

Memory Game - E - Handicap е оптимизиран за перформанси, така што работи непречено на повеќето уреди без никакво задоцнување или дефекти. Ова значи дека можете да уживате играјќи ја играта без никакви прекини или одложувања.

Севкупно, Memory Game - E-Handicap е одличен избор ако барате забавна, но предизвикувачка мемориска игра која обезбедува бројни придобивки надвор од само забавната вредност. Без разлика дали сакате да ги подобрите вашите когнитивни способности или едноставно сакате нешто пријатно да го поминете времето, овој софтвер ве опфати!

Целосни спецификации
Издавач rmSOFT
Страница на издавачи http://www.rmsoft.sk
Датум на издавање 2019-11-12
Датум на додавање 2019-11-12
Категорија Игри
Под категорија Игри со судоку, крстозбор и мозаик
Верзија 1.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 4

Comments: