PitchScope Navigator PD

PitchScope Navigator PD 2.0

Windows / Creative Detectors / 8 / Целосни спецификации
Опис

PitchScope Navigator PD: Врвен софтвер за MP3 и аудио за откривање белешки во реално време

Дали сте музичар кој бара да ги подобри своите вештини и да ги запише нотите на снимањето на соло на музички инструмент? Или едноставно сте страствен љубител на музика кој сака да ги истражува сложените детали за вашите омилени песни? Не гледајте подалеку од PitchScope Navigator PD, врвниот софтвер за MP3 и аудио за откривање белешки во реално време.

PitchScope Navigator PD е многу повеќе од обичен MP3 плеер. Дизајниран е да работи на соло на музички инструменти и може да го открие најдоминантниот тон (музичка нота) во секој даден момент во времето во рамките на музичката датотека MP3 или WAV. Новооткриените белешки се анимирани на различни дисплеи во боја додека вашиот Windows Midi Synthesizer ги репродуцира откриените белешки заедно со музиката.

Автоматско откривање белешки во реално време

Производите на PitchScope првично беа дизајнирани да им помогнат на музичарите да дознаат и да ги запишат нотите во снимката на соло на музички инструмент, како што е саксофон или електрична гитара. Со PitchScope Navigator PD, можете да направите автоматско откривање белешки во реално време додека ги слушате вашите омилени песни.

За да имате детекција на белешки од Navigator PD, се што треба да направите е да вчитате MP3-датотека и да го притиснете копчето за репродукција. Додека музиката се репродуцира, детекторот за белешки во реално време наоѓа белешки и ги репродуцира преку вградениот миди синтисајзер на Windows. За да направите добро откривање белешки, потребно е внимателно да ги прилагодите контролите за откривање белешки на вистинското ниво - слично како што може да се прилагоди фокусот на телескопот за најдобра можна слика.

Визуелизација во реално време

Со PitchScope Navigator PD, не само што можете да слушнете што се случува музички, туку и визуелно да го видите! Новооткриените белешки се анимирани на различни обоени дисплеи што им олеснува на корисниците со различни стилови на учење (визуелни ученици) подобро да го разберат она што го слушаат.

Образовниот софтвер

PitchScope Navigator PD не само што е одличен за музичари, туку служи и како едукативен софтвер кој им помага на корисниците да научат за различните аспекти на теоријата на музиката, како што се препознавање на висината и обуката за уши. Ова го прави совршен за студенти кои сакаат да ги подобрат своите вештини или наставници кои сакаат нивните студенти да научат повеќе за концептите на музичката теорија како интервали, скали итн.

Компатибилност со различни оперативни системи

PitchScope Navigator PD работи беспрекорно на различни оперативни системи, вклучително и Windows 7/8/10/Vista/XP, така што без разлика кој уред или системска конфигурација имате - овој софтвер ќе работи совршено!

Заклучок:

Како заклучок, ако барате врвен софтвер за MP3 и аудио што прави автоматско откривање белешки во реално време додека обезбедува визуелна повратна информација, тогаш не гледајте подалеку од PitchScope Navigator PD! Тоа е совршена алатка и музичарите кои сакаат да ги подобрат своите вештини, како и едукаторите кои сакаат да ги учат учениците за различните аспекти на теоријата на музиката, како што се интервали, итн. Па зошто да чекаме? Преземете сега започнете да го истражувате светскиот звук денес!

Целосни спецификации
Издавач Creative Detectors
Страница на издавачи http://www.creativedetectors.com
Датум на издавање 2019-11-21
Датум на додавање 2019-11-21
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Медиа плеери
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 10, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 8

Comments: