Screen2Video Gold ActiveX

Screen2Video Gold ActiveX 6.5

Windows / Viscom Software / 133 / Целосни спецификации
Опис

Screen2Video Gold SDK ActiveX е моќна алатка за развивачи за снимање екран. Нуди широк опсег на функции и способности што го прават суштинска алатка за програмерите кои треба да снимаат активност на екранот, движење на глувчето и други дејства на нивните компјутерски екрани.

Со Screen2Video Gold SDK ActiveX, можете лесно да снимате кој било екран на мониторот од систем со повеќе монитори во c++, c#, vb.net, vb, delphi, vfp или пристап. Софтверот поддржува снимки H264 MP4, VCD, SVCD, DVD, AVI, WMV и SWF. Можете исто така да ја снимате вашата активност на екранот во компресирани или некомпресирани mp4-датотеки.

Една од најимпресивните карактеристики на Screen2Video Gold SDK ActiveX е неговата способност да пренесува видео во живо директно од екранот на вашиот компјутер до популарните платформи како Facebook Live и YouTube Live. Можете исто така да проследувате видео на Wowza Media Server или Adobe Media Server користејќи RTMP Live Streaming.

Софтверот ви овозможува да зумирате и одзумирате на одредени области кога ја снимате вашата активност на екранот. Оваа функција е особено корисна кога треба да се фокусирате на одредени детали за време на процесот на снимање.

Screen2Video Gold SDK ActiveX исто така вклучува функционалност за паузирање и продолжување што ви овозможува да го прекинете процесот на снимање во секое време, а потоа да продолжите каде што сте застанале подоцна. Оваа функција го олеснува создавањето долги снимки без да мора да започнете одново ако нешто тргне наопаку во текот на процесот.

Покрај многуте функции за снимање видео содржини од екранот на вашиот компјутер, Screen2Video Gold SDK ActiveX доаѓа со примерок од изворниот код во c# 2015/2010/2005, како и VB.NET 2015/2010/Delphi/VB/VC/VFP. Ова им олеснува на програмерите кои се нови во софтверот или кои сакаат понапредна функционалност од она што е вклучено надвор од кутијата.

Друга голема придобивка од користењето на Screen2Video Gold SDK ActiveX е тоа што доаѓа со права за дистрибуција без авторски права за датотеката OCX. Ова значи дека штом ќе ја купите таксата за лиценца за софтвер (која варира во зависност од употребата), не се потребни дополнителни трошоци за дистрибуција на вашата апликација со вклучена оваа компонента.

Севкупно, ако барате моќна алатка за програмери која нуди сеопфатна поддршка за сите главни програмски јазици, истовремено обезбедувајќи напредни функции како што се способности за пренос во живо и опции за зумирање за време на сесиите за снимање - не гледајте подалеку од Screen2Video Gold SDK ActiveX!

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2019-11-27
Датум на додавање 2019-11-27
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 6.5
Барања за ОС Windows 10, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 133

Comments: