DWG to SVG Converter MX

DWG to SVG Converter MX 6.6.8.175

Windows / DWGTool Software / 6255 / Целосни спецификации
Опис

DWG to SVG Converter MX е моќна и лесна за употреба софтверска алатка која ви овозможува да конвертирате DWG, DXF и DWF датотеки во SVG формат без потреба од AutoCAD. Овој софтвер е совршен за графички дизајнери, архитекти, инженери и секој што треба да ги конвертира CAD цртежите во скалабилни векторски графики.

Со DWG во SVG Converter MX, можете сериски да конвертирате повеќе датотеки одеднаш. Оваа функција заштедува време и го олеснува брзото процесирање на голем број датотеки. Софтверот поддржува вистински бои, така што вашите конвертирани слики ќе изгледаат исто толку добри како и оригиналните CAD цртежи.

Една од најзначајните предности на овој софтвер е неговата способност да го конвертира просторот на моделот, сите распореди, целиот хартиен простор или последниот активен распоред во датотека SVG. Можете исто така да извезувате информации за ентитетите како што се имиња на слоеви и својства на објекти директно во датотеката SVG.

DWG во SVG Converter MX поддржува SVGZ датотеки со компримиран формат кои се помали по големина од обичните SVG-датотеки. Оваа одлика помага да се заштеди простор на дискот додека сè уште се одржуваат висококвалитетни слики.

Софтверот исто така ви овозможува да ја прилагодите големината на страницата со распоред, така што вашите конвертирани слики совршено се вклопуваат на кој било екран или уред. Дополнително, ги поддржува сите верзии на датотеки DWG/DXF од R2.5-2019 што го прави компатибилен со речиси секој формат на датотека за цртање CAD.

Користењето на DWG to SVG Converter MX е неверојатно лесно благодарение на неговиот интуитивен кориснички интерфејс. Не ви се потребни посебни вештини или знаења за CAD програмите за цртање; едноставно изберете ги вашите влезни датотеки, изберете ја локацијата на вашата излезна папка и кликнете „Конвертирај“. Програмата ќе го направи останатото!

Во краток преглед:

- Сериски конвертирај DWG DXF DWF датотеки без AutoCAD

- Поддржува вистински бои

- Претворете го просторот за моделот/сите распореди/целиот хартиен простор/последниот активен распоред во датотека SVG

- Извезете информации за ентитетите директно во датотеката SVG

- Поддржува компримиран формат (SVGZ)

- Прилагодете ја големината на страницата со распоред

- Ги поддржува сите верзии на DWG/DXF (R2.5 - 2019)

- Лесен за користење интерфејс

Генерално, ако барате сигурен и ефикасен начин да ги конвертирате вашите CAD цртежи во скалабилни векторски графики брзо и лесно, тогаш не гледајте подалеку од DWG To Svg Converter MX!

Целосни спецификации
Издавач DWGTool Software
Страница на издавачи http://www.dwgtool.com
Датум на издавање 2019-12-01
Датум на додавање 2019-12-01
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 6.6.8.175
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 6255

Comments: