Match n Freq

Match n Freq 6.210

Windows / Optimal Designs Enterprise / 37 / Целосни спецификации
Опис

Match n Freq е моќен едукативен софтвер кој е дизајниран да им помогне на корисниците да ги пронајдат локациите на пол-нула на функцијата за пренос, H(s), за усогласен филтер. Оваа програма за филтер за обликување на пулсот е суштинска алатка за секој кој сака да ги минимизира интерсимболните пречки во каналот за читање/запишување за дискови со обликување и слабеење на изолиран пулс за читање.

Софтверот работи така што го дели саканиот сигнал (Yout) со даден влезен сигнал (Yin), и двата се функции на фреквенција. Потоа го пресметува доцнењето на групата за да обезбеди рамно доцнење на групата, кое го надополнува секое дадено збир на податоци. Резултатот е оптимизирана функција за пренос која ги минимизира интерсимболните пречки и обезбедува висококвалитетни импулси за читање.

Една од главните предности на Match n Freq е неговата способност да врши произволно изедначување со едноставни LC структури. Оваа функција им олеснува на корисниците да ги постигнат посакуваните резултати без да се занимаваат со сложени равенки или пресметки. Дополнително, Match n Freq може да се користи заедно со други алатки и техники за подобрување на продуктивноста и ефикасноста.

На пример, индустриските проблеми со решенија во изминатите дваесет и плус години се ставени во учебник на нашата веб-страница на goal-driven.net/textbooks/. Учебникот покажува како Решавањето проблеми на ниво на Калкулус може да се користи за решавање на проблеми од реалниот свет и зголемување на продуктивноста. Со користење на Match n Freq заедно со други алатки како што се компајлери за калкулус, корисниците можат да ја зголемат својата продуктивност до дваесет пати!

Софтверскиот архитект зад Calculus Compilers беше Џо Темс, кој има повеќе од триесет години искуство во развивање образовни софтверски алатки. Неговата експертиза придонесе Match n Freq да стане една од најмоќните и најефикасните програми за филтри за обликување на пулсот достапни денес.

Без разлика дали сте инженер кој бара начини да ги оптимизира вашите канали за читање/пишување или студент кој бара начини да ги подобри вашите вештини за решавање проблеми, Match n Freq е суштинска алатка која може да ви помогне да ги постигнете вашите цели брзо и лесно. Со својот кориснички интерфејс и моќните функции, овој едукативен софтвер сигурно ќе стане една од вашите алатки за оптимизирање на функциите за пренос!

Целосни спецификации
Издавач Optimal Designs Enterprise
Страница на издавачи http://goal-driven.net/
Датум на издавање 2019-12-02
Датум на додавање 2019-12-02
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 6.210
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања VB6 RunTime
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 37

Comments: