Wondershare MobileTrans

Wondershare MobileTrans 3.8.1

Windows / Wondershare Software / 219282 / Целосни спецификации
Опис

Wondershare MobileTrans: The Ultimate Solution for Phone Transfer Data and Backup

Во денешниот свет со брзо темпо, многу се потпираме на нашите паметни телефони за да останеме поврзани со нашите најблиски, колеги од работа и светот околу нас. Нашите телефони не се само уред за остварување повици или испраќање пораки; тие се продолжение на нас самите. Ги чуваме нашите скапоцени спомени во форма на фотографии и видеа, чуваме важни документи и датотеки и користиме различни апликации за да останеме продуктивни.

Меѓутоа, кога станува збор за надградба или промена на нашите телефони, преносот на сите овие податоци може да биде застрашувачка задача. Може да потрае часови за рачно префрлање контакти, фотографии, пораки, апликации од еден телефон на друг. Покрај тоа, секогаш постои ризик од губење на некои податоци за време на процесот на пренос.

Ова е местото каде Wondershare MobileTrans доаѓа како спасител! Тој е специјално дизајниран софтвер кој ви овозможува брзо и лесно да пренесувате типови на датотеки од еден телефон на друг нов телефон. Со MobileTrans покрај вас, можете безбедно и целосно да направите резервна копија и да ги обновите податоците на телефонот без никакви проблеми.

MobileTrans нуди неколку карактеристики што го прават да се издвојува од другите слични софтвери достапни на пазарот:

1.Селективно пренесувајте податоци помеѓу телефони

MobileTrans е најдобриот десктоп софтвер за пренос на контакти помеѓу iPhone и Android уреди, како и други видови податоци како што се фотографии, апликации песни пораки, видеа итн., Покрај тоа што е совршено компатибилен со илјадници iOS уреди со Android, тој работи и со телефони со Windows !

Со функцијата за селективен пренос на MobileTrans можете да изберете кои специфични датотеки или папки сакате да ги преместувате од еден уред на друг наместо да префрлате сè одеднаш што заштедува време и напор.

2.WhatsApp Transfer Backup & Restore

WhatsApp стана суштински дел од нашата секојдневна рутина за комуникација; го користиме за лични разговори деловни разговори групни дискусии итн., губењето на историјата на разговори на WhatsApp за време на надградба или промена на телефонот може да биде фрустрирачко, но не повеќе!

MobileTrans го олеснува правењето резервна копија и обновувањето на преносот на WhatsApp, дозволувајќи им на корисниците да ја преместуваат историјата на разговор помеѓу различни оперативни системи, како што се iPhone Android итн. компјутер кој користи интуитивен интерфејс на MobileTrans.

3. Бекап од телефон на компјутер

Правењето резервна копија на уредите со iOS Android никогаш не било полесно отколку со Mobile Trans на Wondershare! Со само неколку кликања, корисниците можат да направат резервна копија на целиот уред на нивниот компјутер без да им требаат услуги на iTunes iCloud кои заштедуваат простор за складирање на двата уреди додека ги одржуваат сите важни информации безбедни и безбедни.

Што повеќе? Можете да направите резервна копија на податоци од избор на тип на Mac PC по претпочитање, така што само потребните датотеки се резервни копии наместо сè што зазема непотребен простор! И не грижете се за препишување на старите резервни копии бидејќи мобилниот транс никогаш нема да го направи тоа!

4.Врати резервна копија на мобилни уреди

Секогаш кога правите резервна копија на вашиот iPhone или Android со мобилниот транс софтвер на Wondershare, подоцна вратете ги истите бекап на кој било друг мобилен уред без да се грижите за препишаните постоечки информации! Дополнително враќање на резервните копии на iTunes на андроиди, исто така, е можно преку оваа неверојатна алатка што овозможува беспрекорно искуство на префрлување помеѓу различни оперативни системи!

Заклучок:

Услужната алатка за мобилни трансови на Wondershare обезбедува крајно решение за секој кој бара брз лесен начин да го надгради својот паметен телефон додека ги чува сите важни информации непроменети безбедни! Без разлика дали прави резервна копија на целиот уред селективно преместување на специфични папки со датотеки низ повеќе платформи како што се iOS Android Windows, дури и враќање на старите бекап на нови - оваа разновидна програма ги извршува сите овие задачи без напор, олеснувајќи го животот на секој што ја користи!

Преглед

Wondershare MobileTrans може да пренесува контакти, дневници за повици, медиумски датотеки и повеќе низ мобилните оперативни системи, како и да прави резервна копија од податоците од паметниот телефон на вашиот компјутер, доколку некогаш треба да ги вратите. Тој е достапен, функционален и ги поддржува сите главни мобилни оперативни системи освен (за жал) Windows Mobile.

Добрите

Работи со Android, iOS и Symbian: Wondershare MobileTrans покрива пренос на податоци помеѓу двата најпопуларни мобилни оперативни системи и, изненадувачки, ги внесува и постарите телефони Symbian во равенката.

Целосни преноси на податоци: Не бевме ограничени само на пренос на контакти и СМС-пораки помеѓу различни оперативни системи, туку успешно преместивме сè освен дневници за повици и апликации од стара Nokia 5800 (Symbian) на Sony Tipo (Android). Оваа апликација може да биде спас за оние што се држат до старите телефони на Nokia.

Исцрпни резервни копии: за 20 минути направивме резервна копија на нашиот компјутер практично на сите податоци од паметен телефон со Android 4.3, вклучувајќи 130 апликации, 80 фотографии, пет долги HD видеа, повеќе од 2.000 контакти и околу 500 дневници за повици.

Конс

Windows Mobile не е поддржан: Windows Mobile OS командува само со едноцифрен процент на корисници ширум светот, но тој е популарен во земји како Италија и Обединетото Кралство. Би било добра идеја програмерите да го интегрираат Windows Mobile во идните верзии и на тој начин да ја прошират поддршката на практично секој достапен паметен телефон.

Крајна линија

Кога станува збор за пренос на податоци и резервни копии на паметни телефони, Wondershare MobileTrans прави прекрасно на сите фронтови со својот супер објаснувачки интерфејс, што го прави вреден секој цент од неговата цена од 19,95 долари. Идеално е ако сè уште имате телефон Symbian и сакате да преминете на помодерен оперативен систем, ако сакате да се префрлате помеѓу iOS и Android или обратно, или ако само сакате да ги зачувате вашите скапоцени мобилни податоци безбедни на вашиот компјутер. Меѓутоа, ако користите Windows Mobile, немате среќа.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на Wondershare Mobile Trans 5.0.0.

Целосни спецификации
Издавач Wondershare Software
Страница на издавачи https://secure.avangate.com/affiliate.php?ACCOUNT=WONDERSS&AFFILIATE=9996&PATH=https%3A%2F%2Fwww.wondershare.com%2F
Датум на издавање 2022-07-29
Датум на додавање 2022-07-29
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Софтвер за пренос и синхронизација на податоци
Верзија 3.8.1
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 14
Вкупно преземања 219282

Comments: