DataNumen Database Recovery

DataNumen Database Recovery 2.4

Опис

DataNumen Database Recovery е моќен пакет за обновување на базата на податоци кој вклучува две алатки за обновување: DataNumen Access Repair и DataNumen DBF Repair. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на бизнисите да ги повратат своите корумпирани бази на податоци, вклучувајќи ги базите на податоци на Microsoft Access MDB и ACCDB, како и базите на податоци на DBF.

Со поддршка за Microsoft Access 95 до 2016 и Access for Office 365 бази на податоци, DataNumen Database Recovery може да поправи широк опсег на датотеки со бази на податоци. Исто така, може да ја врати структурата и записите на табелите во базите на податоци на Access, што им олеснува на бизнисите да се вратат и да работат по настан за загуба на податоци.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да ги поврати избришаните табели и записи во базите на податоци на Access. Ова значи дека дури и ако важни податоци се случајно избришани или изгубени поради корупција, сепак може да биде можно да се вратат со помош на DataNumen Database Recovery.

Покрај поддршката за базите на податоци на Microsoft Access, овој софтвер ги поддржува и сите верзии на датотеки со бази на податоци на DBF. Ова ги вклучува dBASE III, dBASE IV, dBASE 5 за DOS, dBASE 5 за Windows, FoxBase, FoxPro и Visual FoxPro. Може дури и да ги поправа датотеките DBF со белешки или полиња со бинарни податоци складирани во датотеки DBT или FPT.

DataNumen Database Recovery исто така нуди поддршка за поправка на датотеки на оштетени медиуми како што се флопи дискови, Zip-дискови и CDROM-ови. Ова го прави идеално решение за бизниси кои треба да ги обноват податоците од оштетените уреди за складирање.

Друга корисна карактеристика на овој софтвер е неговата способност да поправа серија корумпирани датотеки одеднаш. Ова може да заштеди време на бизнисот кога се справува со голем број на оштетени датотеки со база на податоци.

Интеграцијата со Windows Explorer го олеснува користењето на DataNumen Database Recovery и на поединечни датотеки. Едноставно кликнете со десното копче на датотеката во Windows Explorer и изберете „Поправка“ од контекстното мени.

Конечно, операцијата за влечење и пуштање им овозможува на корисниците лесно да додаваат повеќе корумпирани датотеки со бази на податоци во интерфејсот на програмата одеднаш без рачно да се движат низ папки или директориуми.

Генерално, DataNumen Database Recovery (порано Напредно обновување на бази на податоци) е суштинска алатка за секој бизнис што се потпира на Microsoft Access или DBF бази на податоци. Со своите моќни можности за обновување, поддршка на различни верзии и функции за лесна употреба, како што е интеграцијата со Windows Explorer, тој е одличен избор кога ви требаат сигурни решенија за обновување податоци.

Целосни спецификации
Издавач DataNumen
Страница на издавачи https://www.datanumen.com
Датум на издавање 2019-12-10
Датум на додавање 2019-12-10
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 2.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows Server 2016, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2720

Comments: