Altova MissionKit Enterprise Edition

Altova MissionKit Enterprise Edition 2020sp1

Опис

Altova MissionKit 2020 Enterprise Edition е сеопфатен пакет за развој на софтвер кој нуди XML, SQL и UML алатки со индустриска јачина за архитекти на информации и развивачи на апликации. Овој моќен пакет алатки е дизајниран да им помогне на програмерите лесно да креираат висококвалитетни апликации.

Овозможено од RaptorXML за молскавична обработка, Altova MissionKit Enterprise вклучува Enterprise Editions на XMLSpy, MapForce, StyleVision, UModel, DatabaseSpy и DiffDog. Дополнително, доаѓа со SchemaAgent - сето тоа со значителни заштеди.

XMLSpy е водечки во индустријата XML уредник и IDE за моделирање, уредување, трансформирање и дебагирање на XML технологии. Го нуди врвниот XML уредник на пазарот заедно со уредувачот XML Schema 1.0/1.1 кој им овозможува на корисниците брзо да генерираат код од нивните шеми. Алатката вклучува и конвертори на датотеки кои им овозможуваат на корисниците лесно да конвертираат датотеки помеѓу различни формати.

Функцијата за отстранување грешки во оваа алатка им помага на корисниците брзо да ги идентификуваат грешките во нивниот код, додека профилите им помагаат ефикасно да ги оптимизираат перформансите на нивниот код. Со поддршка за XSLT 1.0/2.0/3.0 XPath1.0/2.0/3., XQuery 1./2./3., WSDL 1./2., SOAP XBRL OOXML HTML5 JSON SQL бази на податоци меѓу другите; оваа алатка обезбедува се што е потребно за развој на робусни апликации.

MapForce е уште една алатка за конверзија и трансформација на графичко мапирање на податоци вклучена во Altova MissionKit Enterprise Edition која им овозможува на програмерите лесно да интегрираат каква било комбинација од извори на податоци, како што е SQL базата на податоци EDI XBRL рамна датотека Excel JSON или податоци за веб-услуги.

Овој иновативен дебагер за мапирање податоци им овозможува на корисниците брзо да дебагираат сложени мапирања, додека автоматизацијата преку серверот MapForce им олеснува ефикасно да ги автоматизираат повторувачките задачи.

StyleVision е визуелна алатка дизајнирана специјално за дизајнирање привлечни извештаи и форми засновани на различни влезови како што се XML SQL база на податоци или XBRL влезови со повеќеканални излезни опции, вклучувајќи и HTML Word PDF е-форми, меѓу другото.

Нејзината парадигма за дизајнирање со влечење и спуштање им олеснува на дизајнерите на почетниците да создаваат софистицирани извештаи со прекрасни интерактивни елементи на графикони и слично, без да бараат никакво знаење за кодирање!

UModel е уште една моќна алатка за моделирање на UML вклучена во Altova MissionKit Enterprise Edition, која ги поддржува сите моделирање на базата на податоци на UML 2 дијаграми, дијаграмирање на BPMN SysML, како и функција за дијаграмирање специјално дизајнирана за XSD (XML шеми).

Обезбедува можности за обратно инженерство за генерирање код што им овозможува на програмерите кои работат на Java C# проекти VB.NET да ги трансформираат моделите помеѓу базите на податоци на програмските јазици или XSD без напор!

DatabaseSpy го поедноставува барањето визуелизирање на управувањето со дизајнирање споредување на релациони бази на податоци за графикони на повеќе платформи, вклучувајќи го Oracle MySQL PostgreSQL Microsoft SQL Server IBM DB2 Sybase Informix Firebird SQLite итн. што го прави суштински дел од комплетот алатки на секој програмер!

DiffDog го заокружува пакетот со обезбедување на иновативно решение за спојување на разлики специјално приспособено за ракување со бази на податоци со папки со датотеки што содржат големи количини на структурирана содржина базирана на текст како документација за изворни кодови итн.

Како заклучок: ако барате сеопфатен пакет за развој на софтвер кој може да се справи со сите ваши потреби од почеток до крај, тогаш не гледајте подалеку од Altova MissionKit Enterprise Edition! Со својот моќен сет на алатки кои се движат од напредни функции за дебагирање до интуитивни парадигми за дизајнирање со влечење и спуштање, тука секој има нешто, без разлика дали штотуку почнува или веќе има искусни професионалци!

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3539

Comments: