Altova MapForce Enterprise Edition

Altova MapForce Enterprise Edition 2020sp1

Опис

Altova MapForce Enterprise Edition: The Ultimate Data Mapping and Integration Tool

Дали сте уморни од рачно мапирање на податоци помеѓу различни формати? Дали ви треба моќна алатка која може да ја автоматизира вашата интеграција на податоци и процесите на ETL? Не гледајте подалеку од Altova MapForce Enterprise Edition.

MapForce е наградувана апликација која ви овозможува визуелно да мапирате податоци помеѓу која било комбинација на XML, база на податоци, EDI, XBRL, рамна датотека, Excel, JSON и/или веб сервис. Со својот интуитивен интерфејс за влечење и спуштање и бројните вградени функции (филтрирање, спојување, сумирање), MapForce го олеснува моментално трансформирањето на вашите податоци или генерирањето кодови XSLT, XQuery, Java, C++ или C# без хонорар без надоместок за повторливи конверзии.

Но, тоа е само почеток. MapForce, исто така, нуди напредни функции како директно читање/запишување на датотеки за проследување произволно големи влезни/излезни датотеки (XML/JSON/CSV/FLF), поддршка за знаци на џокер за поделба на податоците во повеќе датотеки или користење имиња на датотеки како параметри. И со функцијата MapForce Debugger, можете да чекорите низ процесот на мапирање за да видите како податоците течат од изворите до целните јазли.

MapForce ги поддржува сите главни бази на податоци, вклучително и SQL Server PostgreSQL Oracle MySQL IBM DB2 Informix Sybase Microsoft Access SQLite Firebird. Исто така, обезбедува поддршка за EDI за распространетите стандарди како што е EDIFACT X12 HIPAA HL7 SAP IDoc IATA PADIS. И со алатката FlexText, можете да ги анализирате структурираните текстуални датотеки за да вклучат наследени податоци во дизајните за мапирање.

Со неговата цврста интеграција со Altova StyleVision можете да прикажете излез од трансформација во атрактивни HTML RTF Word или PDF извештаи. Плус, беспрекорно се интегрира со Visual Studio и Eclipse што го прави незаменлив за секој што се соочува со сложени предизвици за интеграција на податоци.

Без разлика дали сте програмер кој сака да ги рационализира вашите ETL процеси или претпријатие кое бара подобри начини за управување со вашите различни системи Altova MapForce Enterprise Edition е крајното решение. Преземете бесплатен пробен период денес на www.altova.com и искусете ја моќта на автоматското мапирање на податоци и интеграција!

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 13608

Comments: