Altova UModel Enterprise Edition

Altova UModel Enterprise Edition 2020sp1

Опис

Altova UModel Enterprise Edition: Крајната алатка за успешен развој на софтвер

Дали барате моќна алатка за развој на софтвер што може да ви помогне лесно да креирате софтверски модели и дизајни на бази на податоци SQL? Не гледајте подалеку од Altova UModel 2020 Enterprise Edition. Оваа сеопфатна алатка за развивачи е почетна точка за успешен развој на софтвер, обезбедувајќи им на корисниците широк спектар на функции и способности за да го насочат нивниот работен тек и да ја подобрат продуктивноста.

Со Altova UModel, можете лесно да генерирате Java, C# или Visual Basic. NET код, како и SQL скрипти од вашите UML модели. Можете исто така да ги пренасочите постоечките програми и бази на податоци во јасни, точни UML дијаграми за визуелно да го анализирате наследниот софтвер. И ако треба да го ревидирате вашиот код или модели на UML, Altova UModel го олеснува тоа со автоматско ажурирање дијаграми или регенерирање на код.

Една од клучните придобивки од користењето на Altova UModel е неговата поддршка за сите 14 типови на дијаграми UML 2. Дополнително, додава единствен дијаграм за моделирање на XML шеми во UML. Ова значи дека без разлика на кој тип на проект работите, Altova UModel ги има потребните алатки и карактеристики за да ви помогнат да успеете.

Altova UModel 2016 Enterprise Edition поддржува и Model Driven Architecture со UML модели независни од платформа и трансформации на модели помеѓу C#, Java и VB.NET изворниот код, базите на податоци или XSD. Тој дури поддржува SysML и моделирање на деловни процеси (BPMN) - што го прави неверојатно разноврсна алатка која може да се користи во широк опсег на индустрии.

За тимовите кои работат на големи проекти, Altova UmOdel нуди уредувачки браќа или сестри или вгнездени под-проекти - дозволувајќи им на повеќе членови на тимот да работат на различни аспекти на проектот истовремено без да се мешаат меѓусебно во работата. Дополнително, корисниците можат да генерираат приспособена проектна документација во формати HTML, Word RTF или PDF – што го олеснува споделувањето информации меѓу тимовите.

Интеграцијата е уште една клучна карактеристика на Altova UmOdel: беспрекорно се интегрира со Visual Studio и Eclipse IDE - автоматски ги синхронизира вашите дијаграми бидејќи изворниот код се уредува во овие популарни средини. Исто така, се интегрира со најпопуларните системи за контрола на изворниот код, така што програмерите имаат пристап до сите нивни алатки во еден интерфејс.

Конечно - но секако не и најмалку важно - обемниот уредувач на јазик за скриптирање API им овозможува на корисниците да ја автоматизираат функционалноста во самиот UmOdel; креирање сопствени менија или приклучоци приспособени специјално за нивните потреби! Со вградена поддршка за спецификации за размена на XMI; Отворањето на кој било модел создаден на друго место станува возможно без никаква мака!

Како заклучок: ако барате прифатлива, но моќна алатка за програмери која ја отстранува мистеријата за создавање сложени софтверски модели користејќи помошници за влез чувствителни на контекст, синтакса боење каскадни стилови приспособливи елементи на дизајнот повеќекратни прегледи на распоред слоеви на дијаграми неограничени функции за враќање/повторување, тогаш погледнете не подалеку од UmOdel Enterprise Edition на Altava!

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 21014

Comments: