Altova StyleVision Professional Edition

Altova StyleVision Professional Edition 2020sp1

Опис

Altova StyleVision Professional Edition е моќен визуелен XSLT дизајнер на стилски листови кој им овозможува на програмерите графички да дизајнираат шаблони за прикажување на податоци од базата на податоци XML и SQL во HTML и RTF. Со својот интуитивен интерфејс, StyleVision го поедноставува создавањето на напредни XSLT листови со стилови и електронски форми со својот автоматизиран пристап за пишување листови со стилови.

StyleVision е целосно усогласен со стандардите и поддржува XSLT 1.0, 2.0 и 3.0, CSS, JavaScript и сите главни бази на податоци. Има уредник за скриптирање и Java и COM API.

Една од истакнатите карактеристики на Altova StyleVision Professional Edition е неговиот вграден HTML увозник кој автоматски конвертира HTML-страница во XML-датотека, XSLT стилски лист и XML шема за да им овозможи на веб-дизајнерите лесно и ефикасно да мигрираат на XML.

Покрај дизајнирањето шаблони за прикажување податоци во HTML или RTF формати, можете исто така да креирате интуитивни автентични електронски форми користејќи Altova StyleVision Professional Edition. Овие обрасци им овозможуваат на деловните корисници директно да пристапуваат и уредуваат XML документи или бази на податоци без да бидат изложени на основната технологија.

Со автоматизираниот пристап на Altova StyleVision Professional Edition за пишување листови со стилови, можете да дизајнирате излез од презентација во модел на проток на документи или распоред. Можете дури и да прикачите слика на план како водич за вашиот шаблон за дизајн.

Листовите со стилови дизајнирани со Altova StyleVision Professional Edition може да се засноваат на XML шеми, DTD (дефиниции за типови на документ), структури на бази на податоци или дури и постоечки XSLT-датотеки. Тие поддржуваат валидација на деловната логика; сложени табели; HTML/CALS табели; баркодови; табели со содржина; условно форматирање; директно филтрирање на шаблоните; контрола на датумот; меѓу другите.

Распоредувањето никогаш не било полесно: сите елементи на дизајнот, вклучувајќи ги и XML шемите, може да се дистрибуираат во една пренослива XML форма (PXF). Ова им олеснува на програмерите кои сакаат нивниот софтвер брзо да се распореди без да имаат никакви проблеми со компатибилноста помеѓу различни системи.

Altova StyleVision Professional Edition е достапно и во 32-битни & битни верзии кои беспрекорно интегрирајте се со Visual Studio & Eclipse што го прави врвна алатка за повеќеканално објавување со еден извор.

Ако барате ефикасен начин за создавање напредни XSLT листови со стилови, а истовремено можете да креирате интуитивни автентични електронски форми, тогаш не гледајте подалеку од професионалното издание на Altova Stylevision.

Преземете го вашиот бесплатен пробен период денес на www.altova.com!

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 7463

Comments: