Altova StyleVision Enterprise Edition

Altova StyleVision Enterprise Edition 2020sp1

Опис

Altova StyleVision Enterprise Edition: The Ultimate Visual Stylesheet and Report Designer

Дали барате моќен визуелен дизајнер на стилови и извештаи што може да ги трансформира XML, XBRL и податоци од базата на податоци во HTML, RTF, PDF, OOXML/Word 2007 излез и еФорми? Не гледајте подалеку од Altova StyleVision 2020 Enterprise Edition.

Како софтверска алатка во согласност со стандардите која поддржува XSLT 1.0, 2.0 и 3.0; XSL:FO; CSS; JavaScript; и сите главни бази на податоци - вклучувајќи ги Oracle®, SQL Server®, MySQL™, PostgreSQL™ - Altova StyleVision е врвното решение за програмерите кои треба брзо и лесно да пристапат до XML или до податоците на базата на податоци.

Со само еден едноставен чекор во интуитивниот интерфејс на Altova StyleVision, можете да пристапите до вашите извори на податоци, да ги обработувате по потреба користејќи вградени функции или сопствени скрипти напишани во моќниот уредувач за скрипти или Java/COM API вклучени во софтверскиот пакет.

Откако вашите податоци ќе бидат обработени на ваше задоволство, можете да ги прикажете во кој било од петте различни излезни формати: HTML (вклучувајќи HTML5), RTF (Формат за богат текст), PDF (формат за пренослив документ), излез OOXML/Word 2007 (Microsoft Word- компатибилен формат) или eForms. Можете дури и да генерирате целосно функционална веб-апликација ASPX од Altova StyleVision!

Но, тоа не е сè - Altova StyleVision вклучува и вграден HTML увозник кој ја конвертира секоја веб-страница во XML-датотека комплетна со XSLT лист со стилови и XML шема. Волшебниците ќе ви помогнат динамички да дизајнирате стилски листови за финансиски извештаи, вклучувајќи графикони од XBRL таксономиите за да не морате да се грижите за сложените задачи за кодирање.

Можете да дизајнирате шаблони за употреба со Authentic™ - уредувачот на содржини WYSIWYG XML на Altova - кој им овозможува на корисниците директно пристап до и уредуваат XML документи без да бидат изложени на сложени синтаксни правила. Дизајнирајте излез на презентација или во модели на проток на документи или во модели засновани на распоред во зависност од вашите потреби.

И ако не сте сигурни од каде да започнете при дизајнирање на вашиот шаблон? Нема проблем! Едноставно поставете слика на планот како водич за вашиот шаблон за дизајн за да знаете точно кои елементи треба да бидат вклучени каде на страницата.

Излезниот или XSL-кодот може да се гледа во секое време во текот на процесот на дизајнирање, така што нема изненадувања кога ќе дојде време да го распоредите вашиот проект. Листовите со стилови може да се засноваат на постоечки XSLT-датотеки, како и DTD/XSD/XML шеми/XBRL таксономии/структури на бази на податоци што ги прави многу флексибилни алатки погодни за речиси секое барање на проектот што може да се замисли!

Altova StyleVision, исто така, поддржува валидација на деловната логика, исцртување сложени табели HTML/CALS табели бар-кодови табели со содржини условно форматирање директно филтрирање на шаблон Контрола на датуми на дигитални потписи многу повеќе што го прави еден од најсеопфатните визуелни дизајнери на стилови/извештаи достапни денес!

Распоредувањето никогаш не било полесно благодарение на датотеките со преносливи XML формулари (PXF) кои овозможуваат дистрибуција на сите потребни компоненти, вклучително и дизајни на шеми итн., во еден лесен за користење пакет! И бидејќи има и 32-битни &64-битни верзии достапни, интеграцијата со популарните развојни средини како Visual Studio Eclipse е исто така беспрекорна!

Па зошто да чекаме? Преземете бесплатен пробен период на Altova StyleVision Enterprise Edition денес на www.altova.com!

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 50204

Comments: