Altova UModel Basic Edition

Altova UModel Basic Edition 2020sp1

Опис

Altova UModel Basic Edition: The Ultimate Tool for Software Design and Analysis

Дали барате едноставен, рентабилен начин за цртање на UML? Не гледајте подалеку од Altova UModel 2020 Basic Edition. Оваа моќна софтверска алатка ви овозможува да креирате и интерпретирате софтверски дизајни со моќта на UML 2, што ја прави суштинска алатка за програмерите кои сакаат да ја подобрат продуктивноста и да ги максимизираат резултатите.

Со Altova UModel Basic Edition, можете да дизајнирате модели на апликации и да генерирате Java, C# или Visual Basic. NET код. Можете дури и да ги пренасочите постоечките програми во јасни, точни UML дијаграми за брзо да го анализирате наследниот софтвер. И со можноста за автоматско генерирање на повеќе дијаграми со низа за операции во класи со обратно инженерство, следењето на извршувањето на апликацијата никогаш не било полесно.

Но, тоа не е сè - Altova UModel Basic Edition исто така ви овозможува да го ревидирате кодот или моделите на UML и да го завршите кружното патување со автоматско ажурирање на дијаграмите или регенерирање на кодот. Во секој случај, оваа моќна алатка ви овозможува да ги одржувате вашите проекти синхронизирани и ажурирани.

Една од клучните карактеристики на Altova UModel е неговата поддршка за сите 14 типови на дијаграми UML 2. Но, тоа не е сè - овој иновативен софтвер додава и уникатен дијаграм за моделирање на XML шеми. И со поддршка за тимови кои работат заедно на големи проекти со уредувачки братски или вгнездени под-проекти, генерирањето приспособена проектна документација во формати HTML, Word, RTF и PDF никогаш не било полесно.

Altova UModel, исто така, ги поддржува спецификациите за размена на XMI 2.1 и XMI 2.4 - овозможувајќи ви да отворате и уредувате модели создадени во потешки или скапи UML алатки. И со можности за интеграција со повеќе од дузина популарни системи за контрола на изворниот код - вклучително GitLab, GitHub Enterprise Server/Cloud/Free/Octopus Deploy/GitKraken/GitBucket/Gogs/Bitbucket Server & Cloud/Stash/SVN/Subpszure/T Услуги (порано VSTS) - управувањето со вашите проекти никогаш не било поедноставно.

Но, она што навистина ја издвојува Altova од другите софтверски алатки е неговиот кориснички интерфејс што ја отстранува мистеријата за користење сложени јазици за моделирање како Unified Modeling Language (UML). Со помошници за внесување чувствителни на контекст, подобрени каскадни стилови на боење на синтаксата за автоматско завршување, приспособливи елементи на дизајн со повеќекратни прегледи на распоред, неограничени можности за враќање/повторување, плус многу повеќе, започнувањето со моделирање никогаш не било полесно!

Значи, ако барате моќна, но лесна за употреба алатка која ќе ви помогне да го подигнете вашиот развојен процес до нови височини, не гледајте подалеку од наградуваниот пакет алатки за програмери на Altova, вклучувајќи го и нивниот водечки производ: Altova MissionKit кој вклучува сè од XMLSpy MapForce StyleVision DatabaseSpy DiffDog SchemaAgent Authentic FlowForce RaptorXML+XBRL Server MobileTogether итн.! Преземете бесплатен пробен период денес на www.altova.com!

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 542

Comments: