Altova XMLSpy XML Editor Enterprise Edition

Altova XMLSpy XML Editor Enterprise Edition 2020sp1

Опис

Altova XMLSpy 2020 Enterprise Edition е моќна и сеопфатна XML уредувач и развојна околина која е дизајнирана да им помогне на програмерите да моделираат, уредуваат, трансформираат и дебагираат XML технологии. Тоа е најпродаваниот XML уредник во индустријата кој доаѓа со широк спектар на функции и алатки за да ви ја олесни работата.

XMLSpy се напојува со RaptorXML за молскавична валидација и обработка. Ова значи дека можете да работите со големи датотеки без никакво задоцнување или одложување. Софтверот вклучува графички уредувач на XML Schema 1.0/1.1 кој ви овозможува лесно да дизајнирате сложени шеми.

Една од најреволуционерните карактеристики на Altova XMLSpy 2020 Enterprise Edition е нејзината алатка за валидација Smart Fix. Оваа алатка известува за грешки во вашиот код и предлага опции за нивно поправање со само еден клик, што ќе го олесни решавањето на проблемите.

Софтверот вклучува и функција за автогенератор што создава датотеки од класа Java, C++ или C# врз основа на вашите XML шеми. Ова ви заштедува време бидејќи не мора да пишувате код од нула.

Друга одлична карактеристика на Altova XMLSpy 2020 Enterprise Edition е неговиот уредник XSLT 1.0/2.0/3.0 кој знае за шема, дебагер и профилатор што им олеснува на програмерите брзо да создаваат сложени трансформации.

Револуционерниот XSL Speed ​​Optimizer вклучен во софтверот помага да се оптимизираат XSLT листовите со стилови за да работат побрзо од кога било досега.

Покрај поддршката за интелигентни способности за уредување HTML5, XHTML и CSS3; Altova XMLSpy исто така поддржува XPath 1.0/2.0/3.1 Builder/Evaluator кој помага при брзо пишување и тестирање на XPath изразите.

За ефикасно пребарување на податоци од различни извори вклучувајќи бази на податоци; уредникот XQuery 1.0/3.x кој е свесен за шемата е опремен со алатки за дебагирање, како и можности за профилирање што им олеснува на програмерите на кои им треба брз пристап кога работат на нивните проекти

Сеопфатната поддршка за уредување JSON податоци вклучува графички уредник JSON Schema што им олеснува на програмерите кои работат на проекти кои вклучуваат JSON формати на податоци

Алатките XBRL на Altova обезбедуваат поддршка за XBRL Dimensions Formula Table Linkbase заедно со можности за валидација и графичка таксономија за уредување

Алатките за веб-услуги вклучуваат графички WSDL дизајнер кој им овозможува на корисниците да уредуваат валидација и конвертирање на WSDL документи, додека SOAP-от за отстранување грешки и валидација за справување со барање/одговор се поддржани.

XMLSpy беспрекорно се интегрира во контролите на OLE ActiveX на Visual Studio Eclipse COM Java API што им овозможува на корисниците програмски пристап преку овие платформи

Со сеопфатна поддршка во сите главни бази на податоци на SQL, вклучително и SQL Server PostgreSQL Oracle IBM DB2 Informix MySQL Sybase Firebird Access - пребарувањето за поврзување генерира податоци за увоз/извоз врз основа на шеми DB генерира DB-и од шеми, лесно уредува релациски/XML податоци

Севкупно; Водечкиот производ на Altova - Altova XMLSpy 2020 Enterprise Edition - нуди неспоредливо ниво на функционалност кога станува збор конкретно за развој на апликации кои користат различни видови јазици за означување, како што се HTML5 XHTML CSS3 JSON XBRL итн.; правејќи го овој софтвер суштински комплет алатки во арсеналот на секој програмер!

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 7
Вкупно преземања 41699

Comments: