Altova XMLSpy Professional Edition

Altova XMLSpy Professional Edition 2020sp1

Опис

Altova XMLSpy Professional Edition е моќен и интуитивен XML уредник и развојна околина која им овозможува на програмерите брзо и лесно да моделираат, уредуваат, трансформираат и дебагираат технологии поврзани со XML. Со своите водечки карактеристики и способности во индустријата, тој стана алатка за програмери кои работат со XML.

XMLSpy се напојува со RaptorXML за молскавична валидација и обработка. Ова значи дека можете да работите со големи датотеки без никакво задоцнување или одложување. Софтверот вклучува и графички уредувач на XML Schema 1.0/1.1 кој ви овозможува лесно да дизајнирате сложени шеми.

Една од најреволуционерните карактеристики на Altova XMLSpy Professional Edition е неговиот систем за валидација Smart Fix. Овој систем не само што известува за грешки при валидација, туку предлага и опции за нивно поправање со еден клик, што ќе го олесни решавањето на проблемите.

Софтверот вклучува и уредувач на XSLT 1.0/2.0/3.0 кој знае за шема и дебагер за усовршување на листови со стилови, плус поддршка за листови со стилови кои користат Java, C#, JavaScript и VBScript.

XPath 1.0/2.0/3.1 Builder/Evaluator и интелигентното автоматско завршување на XPath помагаат во градењето и тестирањето на XPath изрази кои може да се евалуираат според повеќе датотеки.

Отстранувачот на грешки XQuery 1.0/2./3./3./editor го олеснува интелигентното барање на XML податоци, додека графичкиот JSON Schema уредник за проверка JSON уредник JSON/XML конвертор обезбедува поддршка за работа со JSON податоци, како и HTML HTML5 XHTML CSS3 можности за уредување.

Дополнително на овие карактеристики, софтверот на Altova ги поддржува сите главни SQL бази на податоци, вклучително и SQL Server PostgreSQL Oracle IBM DB2 Informix MySQL Sybase Firebird MySQL Access што им овозможува на корисниците да ги поврзат релационите бази на податоци за пребарување генерираат xml шема од податоци за извоз на увоз db врз основа на db шеми xml генерирани dbs шемите уредуваат релациски или xml податоци

XMLSpy вклучува COM Java API плус контроли OLE ActiveX кои ви дозволуваат програмски да пристапите до неговите моќни способности, додека опционалната интеграција во Microsoft Visual Studio Eclipse овозможува беспрекорен пристап за развојни алатки за уредување прегледи во овие популарни IDE

Севкупно, професионалното издание на Altova нуди неспоредливо ниво на функционалност кога станува збор за работа со технологии поврзани со xml што го прави суштинска алатка во комплетот алатки на секој програмер

Целосни спецификации
Издавач Altova
Страница на издавачи http://www.altova.com
Датум на издавање 2019-12-17
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 2020sp1
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 401005

Comments: