TekSIP Route Server

TekSIP Route Server 1.4.2

Опис

TekSIP Route Server е моќен SIP Redirect Server кој е дизајниран да работи на оперативни системи Windows, вклучувајќи ги Vista, Windows 7/8/10 и серверот 2008-2019. Овој софтвер може да се користи како рутирачки сервер за SIP мрежа и е идеален за бизниси кои бараат сигурни комуникациски решенија.

Со TekSIP Route Server, можете да го распоредите како рутирачки сервер за системи за преносливост на локални броеви (LNP) или за преносливост на мобилни броеви (MNP). Ова значи дека можете лесно да управувате со вашите телефонски броеви и да се осигурате дека тие се секогаш достапни за вашите клиенти.

Една од клучните карактеристики на TekSIP Route Server е неговата способност да работи и со вградените бази на податоци на Microsoft Access и со надворешните бази на податоци на Microsoft SQL Server. Ова го олеснува интегрирањето со вашата постоечка инфраструктура и гарантира дека имате пристап до сите податоци што ви се потребни.

Покрај тоа, TekSIP Route Server поддржува и ENUM, кој ви овозможува да мапирате телефонски броеви во имиња на домени. Оваа функција им олеснува на корисниците да ги најдат вистинските информации за контакт кога им се потребни.

Кога дојдовен SIP повик ќе пристигне на TekSIP Route Server, тој ќе се обиде да ја лоцира дестинацијата користејќи различни методи како што се пребарување на DNS или барања за LNP/MNP. Ако не може да се лоцира маршрута за дојдовен повик, тогаш ќе се врати одговорот на 404.

Меѓутоа, ако дестинацијата е успешно пронајдена од страна на TekSIP Route Server, тогаш таа ќе врати 302 одговори кои покажуваат каде треба да се упати повикот понатаму. Ова осигурува дека повиците секогаш се насочени правилно и ефикасно преку вашата мрежа.

Генерално, TekSIP Route Server им нуди на бизнисите одлично решение за ефикасно управување со нивните SIP мрежи. Со своите напредни функции како што се поддршката за LNP/MNP и можностите за мапирање ENUM во комбинација со неговата леснотија на користење, го прават овој софтвер одличен избор за секој бизнис кој бара сигурни комуникациски решенија.

Целосни спецификации
Издавач KaplanSoft
Страница на издавачи http://www.kaplansoft.com/
Датум на издавање 2020-01-16
Датум на додавање 2020-01-16
Категорија Комуникации
Под категорија Веб телефони и софтвер за VoIP
Верзија 1.4.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7
Барања .NET Framework 4.0 Client Profile
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 147

Comments: