TekENUM

TekENUM 1.4.2

Опис

TekENUM: Врвен сервер ENUM за беспрекорни комуникации

Во денешниот свет со брзо темпо, комуникацијата е клучна. Без разлика дали тоа е за лични или деловни цели, ние во голема мера се потпираме на различни канали за комуникација за да останеме поврзани со нашите најблиски и колеги. Еден од најважните аспекти на модерната комуникација е способноста за беспрекорно поврзување на различни мрежи и уреди. Тука влегува TekENUM.

TekENUM е моќен ENUM сервер кој овозможува беспрекорно поврзување помеѓу различни мрежи и уреди. Се заснова на RFC 3761, кој ја дефинира апликацијата E.164 до Uniform Resource Identifiers (URI) Dynamic Delegation Discovery System (DDDS) апликација (ENUM). Поедноставно кажано, TekENUM ви овозможува да мапирате телефонски броеви на IP адреси или други URI, така што повиците може да се пренасочуваат преку IP мрежи.

Со TekENUM, можете лесно да управувате со вашите SIP крајни точки со дефинирање на стандардни рути или маршрути базирани на префикс за одредени крајни точки. Ова осигурува дека повиците се насочуваат ефикасно и ефективно без никакви одложувања или пречки.

Клучни карактеристики на TekENUM

- Поддржува RFC 3761: TekENUM целосно ги поддржува сите карактеристики опишани во RFC 3761, обезбедувајќи беспрекорно поврзување помеѓу различни мрежи и уреди.

- Работи под Windows: TekENUM работи под Windows Vista, Windows 7/8/10, сервер 2008-2019.

- Системски пораки за евиденција: сите системски пораки, грешки и информации за сесијата се евидентирани во датотека за евиденција за лесно решавање проблеми.

- Конфигурабилни параметри: Сите параметри може да се конфигурираат преку GUI за управување или HTTP интерфејс.

- Поддршка за DNS прокси: TekENUM може да дејствува како DNS прокси за недефинирани крајни точки на ENUM, како и неподдржани типови на барања за DNS.

- Поддршка за Access (MDB) и Microsoft SQL Server: Поддржува Access (MDB) и Microsoft SQL Server бази на податоци за лесна интеграција со постоечките системи.

- Работи како услуга на Windows: Откако ќе се инсталира, TekENUM работи како услуга на Windows и обезбедува непречена работа дури и ако корисникот се одјави.

Придобивки од користење на TekENUM

Беспрекорно поврзување:

Со неговата поддршка за RFC 3761 и параметри што може да се конфигурираат преку GUI за управување или HTTP интерфејс; поврзувањето различни мрежи никогаш не било полесно од порано.

Ефикасно рутирање на повици:

Со дефинирање на стандардни рути или правци базирани на префикс; повиците се насочуваат ефикасно без никакви одложувања или пречки.

Лесно решавање проблеми:

Сите системски пораки, вклучително и информации за грешки и сесии, се најавени во датотеките за евиденција, што го прави полесно од кога било досега кога ќе се појават проблеми со решавање проблеми во вашата мрежна инфраструктура.

Флексибилна интеграција:

Поддржува Access (MDB) и Microsoft SQL Server бази на податоци кои овозможуваат лесна интеграција со постоечките системи кои се веќе поставени во вашата организација.

Заклучок

Во заклучок; ако барате ENUM сервер кој нуди беспрекорно поврзување помеѓу различни мрежи и уреди, истовремено обезбедувајќи ефикасни способности за рутирање на повици заедно со флексибилни опции за интеграција, тогаш не гледајте подалеку од TEKenum! Со својот робустен сет на карактеристики и леснотија на користење; TEKenum ќе ви помогне да ја подигнете вашата комуникациска инфраструктура до нови височини!

Целосни спецификации
Издавач KaplanSoft
Страница на издавачи http://www.kaplansoft.com/
Датум на издавање 2020-01-17
Датум на додавање 2020-01-17
Категорија Комуникации
Под категорија Веб телефони и софтвер за VoIP
Верзија 1.4.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 122

Comments: