dotConnect for FreshBooks

dotConnect for FreshBooks 1.10

Опис

Ако сте а. NET програмер кој сака да ги интегрира податоците од FreshBooks во вашите апликации, dotConnect за FreshBooks е совршено решение. Овој провајдер на ADO.NET ви овозможува лесно да се поврзете и да работите со податоците на FreshBooks преку стандардните интерфејси ADO.NET или Entity Framework.

Со dotConnect за FreshBooks, можете брзо и лесно да ги интегрирате услугите на FreshBooks со широко користените технологии ориентирани кон податоци. Ова значи дека можете да користите SQL извештаи за да работите со сметки на FreshBooks, контакти, потенцијални клиенти, договори, производи, можности за кампањи и други објекти.

Една од клучните карактеристики на dotConnect за FreshBooks е неговата способност да се поврзува директно од Server Explorer. Ова го олеснува започнувањето со софтверот и ја елиминира потребата да се проучуваат сите специфичности поврзани со пристапот до податоците на FreshBooks.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за Entity Framework. Со оваа поддршка, програмерите можат да ги искористат сите предности што доаѓаат со користење на алатката ORM (Објектно-релациско мапирање) како Entity Framework.

Покрај овие карактеристики, dotConnect за FreshBooks ги вклучува и сите стандардни класи на ADO.NET што се наоѓаат во други провајдери. Тие вклучуваат класи како FreshBooksConnection, FreshBooksCommand, FreshbooksDataAdapter, FreshbooksDataReader, FreshbooksParameter итн., што им олеснува на програмерите кои веќе се запознаени со техниките за програмирање ADO.NET.

Една од најголемите предности на користењето на dotConnect за свежи книги е неговата способност да врши SQL прашања во однос на вашите податоци за свежо книги.

Друга одлична карактеристика што ја нуди овој софтвер е неговата способност да врши операции за врзување податоци на сметката на freshbook. Ова им овозможува на програмерите да креираат богати кориснички интерфејси кои се врзани директно од сметката на freshbook

Генерално, dotconnect For freshbooks нуди моќен сет на алатки дизајнирани специјално за. Програмерите на NET кои сакаат лесен начин ги интегрираат своите апликации со услугите на freshbook. Со својот широк опсег на можности, вклучително и директно поврзување од серверот истражувач, рамка за поддршка на ентитети, извршување sql прашања на сметката на вашиот freskbook, операции за врзување податоци итн., dotconnect За freshbooks обезбедува се што е потребно од страна на. Програмерите на NET бараат да градат робусни апликации интегрирани беспрекорно во екосистемот на freskbook

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-01-19
Датум на додавање 2020-01-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 1.10
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.0/4.5/4.6
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 79

Comments: