dotConnect for Bigcommerce

dotConnect for Bigcommerce 1.10

Опис

Ако сте а. NET програмер бара да работи со податоци на Bigcommerce, dotConnect за Bigcommerce е провајдерот ADO.NET што ви треба. Оваа моќна алатка ви овозможува лесно да ги интегрирате податоците на Bigcommerce во вашите. NET апликации и работа со него користејќи стандардни ADO.NET или Entity Framework интерфејси.

Со dotConnect за Bigcommerce, можете да се поврзете со вашата сметка на Bigcommerce директно од Server Explorer во Visual Studio. Ова го олеснува пристапот до вашите податоци и започнувањето со работа со нив веднаш. Можете исто така да вршите SQL барања против вашите податоци на Bigcommerce користејќи стандардни SQL изјави, што ви овозможува да работите со сметки, контакти, потенцијални клиенти, договори, производи, можности за кампањи и други објекти.

Една од клучните карактеристики на dotConnect за Bigcommerce е неговата поддршка за Entity Framework. Ова значи дека можете да ги користите познатите концепти на Entity Framework како што се барањата LINQ и објектно-релациското мапирање (ORM) за да работите со вашите податоци за Bigcommerce. Со оваа поддршка, интегрирање на податоците на вашата платформа за е-трговија во вашата. NET апликацијата станува ветре.

Друга одлична карактеристика на dotConnect за Bigcommerce е неговата способност директно да се поврзе со контролите на UI во Windows Forms или WPF апликациите. Ова ви овозможува да креирате богати кориснички интерфејси кои прикажуваат информации во реално време од вашата платформа за е-трговија без да треба да пишувате сопствен код.

Покрај овие карактеристики, dotConnect за Bigcommerce ги вклучува и сите стандардни ADO.NET класи со кои програмерите веќе се запознаени: објекти за поврзување (BigCommerceConnection), командни објекти (BigCommerceCommand), објекти на адаптер (BigCommerceDataAdapter), објекти за читање (BigCommerceDataReader) објекти (BigCommerceParameter). Ова значи дека ако претходно сте работеле со други провајдери на ADO.NET – како оние за Microsoft SQL Server или Oracle – тогаш започнувањето со dotConnect треба да биде лесно.

Генерално, ако барате лесен начин да го интегрирате вашиот. NET апликација со популарна платформа за е-трговија како Bigcommerce, тогаш не гледајте подалеку од dotConnect за Bigcommerce. Со своите моќни карактеристики и интуитивен дизајн на интерфејс, оваа алатка ќе помогне да се насочат работните текови за развој, истовремено обезбедувајќи силна функционалност на секој чекор на патот!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-01-19
Датум на додавање 2020-01-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 1.10
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.0/4.5/4.6
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 98

Comments: