dotConnect for Magento

dotConnect for Magento 1.9

Опис

Ако сте а. NET програмер бара да работи со податоци на Magento, dotConnect за Magento е провајдерот ADO.NET што ви треба. Оваа моќна алатка ви овозможува лесно да ги интегрирате податоците на Magento во вашите. NET апликации и услуги, користејќи стандардни ADO.NET или Entity Framework интерфејси.

Со dotConnect за Magento, можете да се поврзете со вашата база на податоци на Magento од Server Explorer и да вршите SQL барања за вашите податоци. Можете да користите SQL извештаи за да работите со широк опсег на објекти во вашата база на податоци Magento, вклучувајќи сметки, контакти, потенцијални клиенти, договори, производи, можности за кампањи и многу повеќе.

Една од клучните придобивки на dotConnect за Magento е тоа што ги обезбедува истите стандардни ADO.NET класи како и другите провајдери. Ова значи дека ако веќе сте запознаени со работата со провајдери на ADO.NET во NET апликации или услуги, тогаш ќе биде лесно да започнете со dotConnect за Magento.

Покрај неговата основна функционалност како давател на ADO.NET за работа со податоци на Magento, dotConnect за Magento нуди и поддршка за Entity Framework. Ова значи дека ако претпочитате користење на Entity Framework наместо традиционалните интерфејси на ADO.NET, тогаш оваа алатка ве опфати.

Друга одлична карактеристика на dotConnect за Magento е неговата способност да врши операции за врзување податоци на вашите податоци на Magento. Со овозможена оваа функција во вашата база на кодови на апликации или услуги, станува многу полесно да се прикажуваат и манипулираат информациите од вашата база на податоци во рамките на корисничките интерфејси како што се веб-страници или десктоп апликации.

Генерално, ако барате сигурен и моќен начин да работите со вашите постоечки. NET-базата на кодови заедно со робусната платформа за е-трговија како Magneto, тогаш не гледајте подалеку од dotConnect за Magneto!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-01-19
Датум на додавање 2020-01-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 1.9
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.0, 4.5 or 4.6 installed
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 94

Comments: