dotConnect for Dynamics CRM

dotConnect for Dynamics CRM 1.9

Опис

dotConnect за Dynamics CRM е моќен ADO.NET провајдер кој им овозможува на програмерите лесно да ги интегрираат податоците од Dynamics CRM во нивните. NET апликации. Со своите стандардни интерфејси ADO.NET и Entity Framework, dotConnect за Dynamics CRM го поедноставува процесот на работа со податоците на Dynamics CRM и им овозможува на програмерите да користат широко користени технологии ориентирани кон податоци.

Без разлика дали градите сопствена апликација или се интегрирате со постоечки систем, dotConnect за Dynamics CRM обезбедува беспрекорно искуство што ја елиминира потребата да се проучуваат сите специфичности на пристапот до податоци на Dynamics CRM. Со неговите познати класи на ADO.NET, како што се DynamicsConnection, DynamicsCommand и повеќе, можете брзо да започнете со него и да започнете да ја градите вашата апликација без никакви проблеми.

Една од клучните карактеристики на dotConnect за Dynamics CRM е неговата способност да се поврзе со вашиот примерок на Dynamics CRM директно од Server Explorer во Visual Studio. Ова го олеснува прелистувањето низ вашите ентитети и извршувањето на SQL барања против нив директно од Visual Studio.

Покрај прашањата за SQL, dotConnect за Dynamics CRM поддржува и користење на SQL изјави за работа со различни објекти во вашиот пример, како што се сметки, контакти, потенцијални клиенти, договори, производи, можности за кампањи и многу повеќе. Ова ви дава целосна контрола врз начинот на кој комуницирате со вашите податоци и ви овозможува да изградите сопствени решенија приспособени специјално за вашите деловни потреби.

Друга голема предност на користењето на dotConnect за Dynamics CRM е неговата поддршка за Entity Framework. Ова значи дека можете да ги користите сите придобивки од Entity Framework кога работите со вашите ентитети за динамика, вклучувајќи ги и барањата за LINQ, кои го олеснуваат барањето сложени збирки на податоци од кога било досега.

Со моќни уредници за време на дизајнирање, интегрирани беспрекорно во развојната средина на Visual Studio, заедно со обемна документација достапна на интернет на веб-страницата на Devart - започнувањето никогаш не било полесно! Ќе можете да креирате. NET апликациите работат беспрекорно со динамички ентитети за кратко време!

Во краток преглед:

- Се поврзува директно од Server Explorer

- Поддржува SQL барања против динамички ентитети

- Поддржува SQL изјави против различни објекти

- Нуди целосна поддршка за Entity Framework

- Моќни уредници за време на дизајнот интегрирани во Visual Studio

Ако барате лесно за користење решение кое ќе помогне да се насочат работните текови за развој, истовремено обезбедувајќи силна функционалност - не гледајте подалеку од dotConnect за DynamicCRM!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-01-19
Датум на додавање 2020-01-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 1.9
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.0/4.5/4.6
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 89

Comments: