dotConnect for ExactTarget

dotConnect for ExactTarget 1.9

Опис

Ако сте а. NET програмер кој сака да ги интегрира податоците од Salesforce Marketing Cloud (MC) во вашите апликации, dotConnect за ExactTarget е алатката што ви треба. Овој провајдер на ADO.NET ви овозможува лесно да работите со податоците на Salesforce MC преку стандардните интерфејси ADO.NET или Entity Framework.

Со dotConnect за ExactTarget, можете да се поврзете со Salesforce MC од Server Explorer и да вршите SQL барања за вашите податоци. Можете да користите SQL извештаи за да работите со сметки, контакти, потенцијални клиенти, договори, производи, можности за кампањи и други објекти во Salesforce MC.

Една од клучните карактеристики на dotConnect за ExactTarget е неговата поддршка за Entity Framework. Ова значи дека можете да го користите LINQ за да ги побарате вашите податоци на Salesforce MC и да ги искористите сите придобивки што ги обезбедува Entity Framework.

Друга придобивка од користењето на dotConnect за ExactTarget е тоа што ги има истите стандардни ADO.NET класи како и другите провајдери. Ова го олеснува започнувањето и ја елиминира потребата од проучување на сите специфичности поврзани со пристап до податоците на Salesforce MC.

Покрај неговите основни карактеристики, dotConnect за ExactTarget поддржува и врзување податоци. Ова значи дека можете лесно да ги поврзете податоците од Salesforce MC директно во вашите. NET апликации без да пишувате дополнителен код.

Генерално, ако барате моќна алатка која ќе ви овозможи лесно да ги интегрирате податоците од Salesforce Marketing Cloud во вашите. NET апликациите тогаш не гледаат подалеку од dotConnect за ExactTarget. Со својата широка палета на функции и поддршка за интерфејсите и за ADO.NET и за Entity Framework, оваа алатка сигурно ќе го олесни работењето со Salesforce MC!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-01-19
Датум на додавање 2020-01-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 1.9
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.0/4.5/4.6
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 82

Comments: