dotConnect for Salesforce

dotConnect for Salesforce 3.5

Опис

dotConnect за Salesforce е моќно решение за интегрирање на податоците на облакот CRM на Salesforce.com и облак базата на податоци Database.com со широко користените технологии за развој на податоци на Microsoft. Оваа алатка за програмери вклучува обезбедувач на Entity Framework, провајдер ADO.NET и нуди компоненти на Devart Salesforce Source и Destination за SSIS пакетите. Со dotConnect за Salesforce, програмерите можат лесно да работат со Salesforce Leads, Contacts, Opportunities, Accounts и други објекти користејќи изјави за SELECT компатибилни со SQL-92 на ист начин како и со SQL табелите.

Една од клучните карактеристики на dotConnect за Salesforce е неговиот моќен SQL мотор. Програмерите не треба да учат сложени Salesforce Web Services API - тие можат да го користат своето постоечко знаење за SQL за да работат со податоци во CRM на облак. Локалниот SQL мотор им овозможува на програмерите да користат сложени JOIN и WHERE услови - сите предности на SQL кои не се достапни со SOQL.

Друга важна карактеристика е поддршката на Entity Framework. dotConnect за Salesforce поддржува Entity Framework v1 - v6.4 и Entity Framework Core што им овозможува на програмерите да имаат корист од користењето на LINQ за ентитети, односи со ентитети со мрзливо/желно вчитување. Со Entity Framework, програмерите не треба да го објавуваат секој уреден/создаден објект посебно - еден повик SaveChanges() ги опстојува сите променети објекти.

Покрај овие карактеристики, dotConnect за Salesforce нуди и SSIS компоненти за проток на податоци кои овозможуваат барање податоци и со SOQL и со SQL во пакетите за услуги за интеграција. Изворната компонента може да бара податоци со или без избришани записи или системски полиња додека одредишната компонента користи природен протокол за вчитување на податоци во пакетите на услуги за интеграција.

Професионалното издание на dotConnect за Salesforce, исто така, вклучува напредни можности за кеширање кои ги подобруваат перформансите со намалување на кружните патувања помеѓу клиентските апликации и серверите. Оваа функција осигурува дека податоците до кои често се пристапува се складираат локално на машините на клиентите за да можат брзо да се вратат без да се бараат дополнителни барања преку мрежата.

Понатаму, dotConnect за Salesforces е опремен со напреден визуелен дизајнер на модели Entity Framework наречен Entity Developer кој го поедноставува визуелно создавање модели наместо рачно пишување код.

Севкупно, dotConnect за Salesforces обезбедува сеопфатен сет на алатки кои им овозможуваат на програмерите да работат на платформи на Microsoft, како што се. NET рамка или Visual Studio IDE (Интегрирани развојни околини) како Visual Studio 2019/2022 итн., лесен пристап до CRM системот базиран на облак на salesforce.com преку неговиот сопствен локален sql мотор заедно со други функции на ниво на претпријатие, како што се можностите за кеширање и компонентите ssis што го прават идеален избор кога го интегрирате CRM системот на salesforce.com базиран на облак во вашата постоечка софтверска инфраструктура!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-01-19
Датум на додавање 2020-01-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 3.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 3.5/4.0/4.5/4.6
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 385

Comments: