Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control

Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control 13.0

Windows / Viscom Software / 388 / Целосни спецификации
Опис

Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control е моќна софтверска алатка наменета за програмери кои треба да работат со датотеки со слики и PDF документи. Овој софтвер обезбедува широк опсег на функции кои им овозможуваат на корисниците да прегледуваат, уредуваат и конвертираат различни видови датотеки со слики и PDF документи.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да конвертира PDF и TIF-датотеки во датотеки на Microsoft Word (.docx) на една или повеќе страници без потреба од инсталирање на Microsoft Word на вашиот компјутер. Оваа функција може да им заштеди многу време и напор на програмерите при работа со овие типови документи.

Дополнително, Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control им овозможува на корисниците да креираат датотеки на Microsoft Word (.docx) од почеток и да додаваат слики и текст на одредени страници. Оваа функција може да биде многу корисна за креирање извештаи или други видови документи за кои се потребни слики или графики.

Друга важна карактеристика на овој софтвер е неговата способност да прегледува и печати различни типови датотеки со слики, вклучувајќи PDF, факс документи, MNG, необработени слики (cr2, nef, crw, mrw, raf, erf, 3fr, dcr), BMP, GIF , ICO, JPEG, JPEG 2000, PCX, PNGS, PSDS, TIFS, WMF, WBMPS, TGA, RAS и PNM. Со оваа способност во рака, можете лесно да управувате со сите формати на датотеки со слики на едно место.

Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control исто така поддржува читање ознаки Kodak/Wang Annotation во датотека TIFF и нивно прикажување на екранот. Дополнително, поддржува извоз на ознаки Kodak/Wang Annotation од повеќестрана TIFF датотека во текстуална датотека, како и увоз на ознаки Kodak/Wang Annotation од текстуална датотека во повеќестрана датотека TIFF, што ви го олеснува управувањето со прибелешките на повеќе страници.

Овој софтвер исто така има можност да чита Photoshop PSD-датотеки заедно со информации за секој слој, како што се името на слојот, големината на сликата итн., овозможувајќи им на корисниците да извезуваат слоеви како транспарентни PNG-датотеки. Понатаму, тој поддржува зачувување на PDF/A формат на една или повеќе страници, што е ISO-стандардизирана верзија на форматот за пренослив документ (PDF).

Кога зачувувате документ во PDF/A формат Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control им овозможува на корисниците да додаваат фонтови, текст, алатки за цртање слики како правоаголник итн., ротиран текст, линија, пита, пополнета елипса, исполнета пита, исполнет правоаголник и текстура линија со поддршка за алфа канал. Можете да го користите методот DrawFillRectangle за означување на текстот на сликата што ви олеснува да истакнувате важни делови во документ со слика.

Употребата на JPEG компресија кога се зачувува документ во PDF/A формат или се врши OCR (оптичко препознавање знаци) во формат PDF/A што може да се пребарува се дополнителни функции што го прават овој производ да се издвојува меѓу другите достапни на пазарот денес.

Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control, исто така, има можност за екстракција на текст од повеќестрани pdf документ. Проверува дали постои празна страница во pdf-документот, додека обезбедува доверлива вредност по страница, така што корисникот може лесно да идентификува дали постојат празни страници во нивниот pdf документ.

Овој производ безбедно ги прикажува pdf документите заштитени со лозинка со поддршка на 40 битна и 128 битна шифрирање RC4 заедно со заштита на сопственикот, корисничката лозинка. Овозможува прилагодување на стандардните дозволи за pdf, како што се печатење висококвалитетно печатење Промена на содржината на документот Копирање/извлекување Полиња за пополнување на формулари Извлекување содржина за склопување документи за пристапност, осигурувајќи се дека вашите податоци остануваат безбедни во секое време.

Напредниот прегледувач на Pdf и модулот за уредување Pdf се додатоци поддржани од Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control кои обезбедуваат побрз приказ со подобар квалитет, поддршка за повеќе Pdf-датотеки, осигурувајќи се дека имате пристап до најновата технологија достапна денес.

Конечно Viscomsoft Image Viewer CP Gold ActiveX Control обезбедува дополнителна функционалност како спојување Pdf-датотеки Разделување на повеќестрана Pdf-датотека Додадете Pdf-датотека на специфична позиција на постоечката Pdf-датотека Избришете страница од Pdf-датотека Отсечете специфичен дел од страницата, осигурувајќи се дека сите ваши потреби се задоволени под еден покрив!

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2020-01-21
Датум на додавање 2020-01-21
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 13.0
Барања за ОС Windows 10, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 388

Comments: