UUByte DMG Editor

UUByte DMG Editor 1.5.8

Опис

Уредувач на UUByte DMG: Најдобра алатка за создавање бутабилен Mac OS X и MacOS Installer USB на компјутер со Windows

Дали сте корисник на Windows кој треба да создаде бутабилен Mac OS X или USB инсталер за macOS? Или можеби сте корисник на Mac кој сака да го надгради или поправи вашиот систем користејќи USB-уред? Без оглед на вашата ситуација, UUByte DMG Editor е иновативната алатка која може да ви помогне лесно да ги постигнете вашите цели.

Како што сугерира неговото име, UUByte DMG Editor е дизајниран да работи со dmg-датотеки, кои се датотеки со слики на дискот што вообичаено се користат во оперативните системи Mac. Со оваа моќна алатка, можете лесно да извлечете датотеки и папки од dmg-датотеки или да креирате бутабилни USB-инсталатери за различни верзии на Mac OS X и macOS.

Една од најимпресивните карактеристики на UUByte DMG Editor е неговата способност да креира бутабилен USB-инсталатер на компјутери со Windows. Ова значи дека дури и ако немате пристап до компјутер Mac, сепак можете да го инсталирате или надградите вашиот систем користејќи USB-уред. Оваа карактеристика го прави идеална алатка за оние кои сакаат да градат Hackintosh системи или да вршат поправки на системот без да мора да купуваат скап хардвер.

Поддржани оперативни системи

UUByte DMG Editor поддржува неколку верзии на оперативни системи Mac, вклучувајќи ги Mavericks, Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave и Catalina. Ова значи дека без разлика со која верзија на оперативниот систем треба да работите; оваа алатка ве опфати.

Компатибилност

Друга одлична работа за UUByte DMG Editor е неговата компатибилност со различни верзии на Windows вклучувајќи Windows 10, како и постари верзии како што се Windows 8 и 7. Ова осигурува дека корисниците можат да го користат овој софтвер без оглед на нивната претпочитана верзија на оперативниот систем Microsoft.

Леснотија на користење

Едно нешто што го издвојува UUByte DMG Editor од другите слични алатки е неговата леснотија на користење. Софтверот е дизајниран со интуитивен интерфејс што им олеснува на корисниците на сите нивоа - дури и оние без техничка експертиза - да се движат низ различните функции достапни во програмата.

Креирање на USB-а за инсталирање бутабилен

Не може да биде полесно да се создаде бутабилен USB-инсталатер со помош на уредувачот UUbyte DMG! Едноставно следете ги овие чекори:

Чекор 1: Преземете и инсталирајте го уредникот UUbyte DMG на вашиот компјутер.

Чекор 2: Вметнете празен флеш-уред во една од достапните порти на вашиот компјутер.

Чекор 3: Стартувајте го софтверот.

Чекор 4: Изберете ја опцијата „Create Boot Drive“ од главниот интерфејс

Чекор 5: Изберете ја опцијата „Mac OS X“ од паѓачкото мени

Чекор 6: Изберете целна dmg датотека со кликнување на копчето „Преглед“.

Чекор 7: Кликнете на копчето „Burn“ откако ќе го изберете целниот уред (USB)

Потоа софтверот ќе започне автоматски да креира бутабилен инсталатер на избраниот флеш-уред!

Извлекување датотеки и папки од Dmg-датотеки

Во прилог на создавање подигнувачи за инсталирање дискови; уште една корисна карактеристика понудена од UUByteDMGE уредник можност за извлекување датотеки и папки од dmg-датотеки.

Чекор 1: Преземете и инсталирајте UUbyteDMGE уредник на вашиот компјутер.

Чекор 2: Стартувајте го софтверот.

Чекор 3: Кликнете на опцијата „Extract“ од главниот интерфејс на софтверот.

Чекор 4: Прелистајте и изберете годатотека што сакате да ги извлечете со кликнување на копчето „Преглед“ до долу менито под „SourceFile“.

Чекор 5: Изберете излезна локација за вашите новоизвлечени податоци со кликнување на копчето „Преглед“ до долу менито под „Излезна папка“.

Чекор 6: Кликнете на копчето „Старт“ за да започнете со процесот на извлекување

Штом ќе го започнете процесот, апликацијата ќе започне со извлекување на сите датотеки и папки содржани во мг-датотеката и ќе ги копира на вашата избрана излезна локација.

Заклучок

In conclusion,UUByteDMGEeditorisapowerfulutilitythatprovidesuserswithaninnovativewaytocreatebootableinstallerUSBsonWindowsPCsandextractfilesandfoldersfromdmgfiles.Theprogramissimpletouse,easytonavigate,andcompatiblewithawiderangeofoperatingsystems.It’sanidealtoolforanyoneinneedofcreatingabootabledriveoraccessingspecificcontentwithinadiskimage.UUByteDMGEeditormakesiteasytoupgradeorrepairexistingMacOSXormacOSsystemsusingaflashdrive,makingitamust-haveutilityforallMacusers!

Целосни спецификации
Издавач UUByte
Страница на издавачи https://www.uubyte.com/
Датум на издавање 2020-07-24
Датум на додавање 2020-07-24
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Оперативни системи и ажурирања
Верзија 1.5.8
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 16
Вкупно преземања 99

Comments: