Triangulation for AutoCAD or BricsCAD

Triangulation for AutoCAD or BricsCAD 2.3d

Windows / RCAD Software / 1473 / Целосни спецификации
Опис

Triangulation for AutoCAD или BricsCAD е моќен дополнителен софтвер кој ги подобрува можностите на вашиот софтвер за графички дизајн. Овој софтвер ви овозможува да вршите триангулација на множество POINT ентитети, пресечни криви (изолинии) помеѓу множество ентитети 3DFACE и планови за еквидистанца, хоризонтално или вертикално. Дополнително, може да го пресмета волуменот и центарот на гравитација на збир на тела или површини составени од ентитети од 3DFACE.

Со Triangulation за AutoCAD или BricsCAD, можете лесно да вчитате и цртате датотеки во XYZ формат со ентитети POINT, 3DPOLY, SPLINE или BLOCK според библиотека на кодови што може да се менува. Триаголноста се изведува на конвексниот труп на збир на точки што значи дека можете да триаголирате милиони точки без никакви проблеми.

Изолините генерирани од овој софтвер се интерполирани и нивните бои се според нацртана легенда. Можете исто така да ги згуснете изолините со Z вредности кои се множители на одредени вредности. Покрај тоа, имате можност да дефинирате паралелепипеди за отсекување за изолинии.

Овој додаток исто така ви овозможува да проектирате преку триангулација користејќи 2D POLYLINE и да генерирате пресеци, како и надолжни профили кои одговараат на проекцијата. POLYLINE може да содржи лакови што им олеснува на корисниците кои претпочитаат да работат со криви линии.

Контурните карти исполнети со боја може да се генерираат со помош на Triangulation за AutoCAD или BricsCAD што го олеснува визуелизирањето на податоците на различни начини. Покрај тоа, овој софтвер им овозможува на корисниците да цртаат DWG-датотеки во Google Earth со генерирање на типови на датотеки KML или во 2D или 3D формати од кој било дел од целиот свет, без разлика дали се проектирани координатни системи.

Друга одлична карактеристика што ја нуди Triangulation за AutoCAD или BricsCAD е неговата способност прецизно да ја одредува плошноста на површината додека им овозможува на корисниците беспрекорно да увезуваат/извезуваат типови на датотеки LandXML.

Како заклучок, Triangulation за AutoCAD или BricsCAD е суштинска алатка што секој графички дизајнер треба да ја има во својот арсенал бидејќи нуди бројни карактеристики кои ја подобруваат продуктивноста, а истовремено обезбедуваат точни резултати брзо и ефикасно.

Целосни спецификации
Издавач RCAD Software
Страница на издавачи http://www.rcad.eu
Датум на издавање 2020-09-29
Датум на додавање 2020-09-29
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 2.3d
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања AutoCAD 2010-2020 or BricsCAD 14-20
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1473

Comments: