Acronis Files Connect

Acronis Files Connect 10.7.0.5280

Опис

Acronis Files Connect: Крајното решение за некомпатибилности на Mac-to-Windows

Дали сте уморни од справување со некомпатибилноста помеѓу Mac и Windows системите во вашата канцеларија? Дали сакате да им дадете на вашите корисници на Mac исто ниво на пристап и функционалност како и вашите корисници на Windows? Ако е така, Acronis Files Connect е решението што го баравте.

Порано познат како ExtremeZ-IP, Acronis Files Connect е моќен мрежен софтвер кој ви овозможува беспрекорно да интегрирате Mac во вашата Windows ИТ инфраструктура. Со само една едноставна мрежна инсталација, овој софтвер ги решава сите апликации, пристап до датотеки и мрежни некомпатибилности што може да настанат при обидот за поврзување на овие два различни оперативни системи.

Значи, што точно прави Acronis Files Connect? Еве само неколку од неговите клучни карактеристики:

Пристапете и споделувајте датотеки на мрежите на Windows

Со Acronis Files Connect, вашите корисници на Mac можат лесно да пристапуваат и да споделуваат датотеки на мрежите на Windows. Ова значи дека тие можат да соработуваат со своите колеги поефективно од кога било досега. Без разлика дали треба да уредуваат документ или да прегледаат презентација, тие ќе можат да го сторат тоа без да им се пречкаат никакви проблеми со компатибилноста.

Лесно пристапувајте до серверите за печатење на Windows и серверите NAS

Покрај пристапот до датотеките на мрежите на Windows, Acronis Files Connect им овозможува и на вашите корисници на Mac лесно да се поврзат со серверите за печатење на Windows и серверите NAS. Ова значи дека тие можат да печатат документи од нивните Mac користејќи споделени печатачи на мрежата или да пристапуваат до датотеките складирани на уредите NAS без никакви проблеми.

Прелистувајте и пристапувајте до датотеки од мобилни уреди (iOS, Android, Windows)

Acronis Files Connect не е ограничена само на десктоп компјутерите - тој исто така поддржува мобилни уреди со iOS, Android или дури и оперативен систем Windows. Вашите вработени ќе можат да прелистуваат низ сите достапни датотеки од нивниот мобилен уред додека се поврзани преку VPN или Wi-Fi конекција.

Вршете скоро инстант мрежни пребарувања во центарот на вниманието

Една од најфрустрирачките работи за работа со некомпатибилни системи е колку бавно се чини дека сè работи. Но, со речиси инстантната функција за пребарување на Network Spotlight на Acronis Files Connect, пребарувањето за одредени датотеки станува многу побрзо од порано. Вашите вработени ќе можат брзо да го најдат тоа што го бараат без да чекаат вечно.

Избегнувајте корупција на датотеки, изгубени податоци и проблеми со апликациите

Кога се обидувате да интегрирате два различни оперативни системи заедно, секогаш има шанси податоците да се оштетат за време на процесот на пренос што може да доведе до губење на важни податоци. Сепак, со напредната технологија на acornsis file connect се осигурува дека нема да се изгубат податоци за време на процесот на пренос, со што се спречуваат секаков вид проблеми со апликацијата.

Спречете деградација на перформансите и скапи прекини

Друго вообичаено прашање при интегрирање на Mac во околината на Windows е деградацијата на перформансите што доведува до скапи прекини. Но, со напредната технологија на acornsis file connect, се обезбедува непречена интеграција помеѓу околината на Mac и Windows, со што се спречува влошување на перформансите и скапи прекини.

Ограничете ги повиците поврзани со Help Desk до 70 проценти

Конечно, една главна придобивка од користењето на acornsis file Connect е намалените повици на бирото за помош до 70 проценти. Бидејќи овој софтвер автоматски ги решава сите проблеми со компатибилноста помеѓу околината на Mac и Windows, со што значително се намалуваат бројните повици од бирото за помош.

Во заклучок,

Ако барате лесен начин за интегрирање на Mac во Windows IT инфраструктурата, тогаш не гледајте подалеку од поврзувањето на датотеката acornsis. Нуди беспрекорна интеграција помеѓу два различни оперативни системи, истовремено обезбедувајќи непречен работен тек меѓу вработените, без разлика дали користат компјутерски систем базиран на Mac или Windows. Па зошто да чекаме? Пробајте денес!

Целосни спецификации
Издавач Acronis
Страница на издавачи http://www.acronis.com
Датум на издавање 2020-02-17
Датум на додавање 2020-02-17
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 10.7.0.5280
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 186

Comments: