Excel Search and Replace

Excel Search and Replace 2.0

Windows / Funduc Software / 149 / Целосни спецификации
Опис

Excel Search and Replace е моќна бесплатна макро за Microsoft Excel која им овозможува на корисниците брзо и лесно да пребаруваат и заменуваат текст во нивните табели. Без разлика дали работите со големи збирки податоци или само треба да направите неколку промени, овој софтвер може да ви заштеди време и напор со автоматизирање на процесот.

Една од клучните придобивки на Excel Search and Replace е неговата леснотија на користење. Софтверот ги користи функциите за наоѓање и замена вградени во Microsoft Excel, така што нема потреба да учите нов интерфејс или збир на команди. Едноставно отворете ја вашата табела, изберете ги ќелиите што сакате да ги пребарувате, внесете ги вашите термини за пребарување, наведете ги сите дополнителни опции (како што е чувствителноста на големи букви) и кликнете „Замени ги сите“ за да ги направите вашите промени.

Друга предност на Excel Search and Replace е неговата флексибилност. Софтверот може да обработи повеќе од една датотека одеднаш со наведување на „вајлд карта“ во полето за дијалог „Маска на датотека (со патека)“. Ова значи дека ако имате повеќе табели со слични податоци за кои треба да се ажурираат, можете да ги примените вашите промени во сите датотеки истовремено.

Покрај основната функционалност, Excel Search and Replace нуди и неколку напредни функции кои им овозможуваат на корисниците уште повеќе да ги приспособат своите пребарувања. На пример, корисниците можат да изберат дали сакаат да пребаруваат во формули, како и во вредностите на ќелиите, или да го ограничат нивниот опсег на пребарување врз основа на одредени работни листови или опсези во нивната табела.

Генерално, Excel Search and Replace е суштинска алатка за секој кој работи со Microsoft Excel на редовна основа. Неговиот интуитивен интерфејс, моќната функционалност и способноста за ракување со повеќе датотеки одеднаш го прават непроценливо богатство за бизниси од сите големини.

Клучни карактеристики:

- Бесплатно макро за Microsoft Excel

- Користи вградени функции за наоѓање и замена

- Може да обработи повеќе од една датотека одеднаш користејќи вајлд-карти

- Нуди напредни опции за прилагодување како што е пребарување во формули

- Заштедува време со автоматизирање на повторливи задачи

Системски барања:

Excel Search And Replace бара оперативен систем Microsoft Windows 7/8/10 со 32-битна или 64-битна архитектура инсталирана заедно со инсталиран Microsoft Office 2007/2010/2013/2016 на него.

Заклучок:

Ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за брзо пребарување низ големи количини на податоци во вашите табели, тогаш не гледајте подалеку од Excel Search and Replace! Со својот интуитивен интерфејс во комбинација со напредни функции како поддршка за џокери, што овозможува обработка на повеќе датотеки истовремено го прави совршен избор не само за малите бизниси, туку и за поголемите организации кои се занимаваат со огромна количина на податоци секој ден!

Целосни спецификации
Издавач Funduc Software
Страница на издавачи http://www.funduc.com
Датум на издавање 2010-04-22
Датум на додавање 2010-04-22
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Канцелариски апартмани
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 149

Comments: