Mezzmo

Mezzmo 6.0.2

Опис

Mezzmo е моќен медиумски сервер кој ви овозможува да проследувате филмови, ТВ емисии, домашни филмови, музика, фотографии и преводи на вашите веб-прелистувачи и UPnP/DLNA уреди. Со Mezzmo, можете лесно да ги пренесувате вашите медиуми внатре или надвор од вашиот дом со целосна контрола врз тоа кој пристапува до вашиот медиумски сервер и датотеки.

Една од најдобрите работи за Mezzmo е неговата компатибилност со популарните веб-прелистувачи и уредите со овозможен UPnP/DLNA. Може да користите Mezzmo со Sony Bravia телевизори, Samsung телевизори, Panasonic Viera телевизори, LG телевизори, Toshiba телевизори, Sharp Aquos телевизори, Google Chromecast, PlayStation 4/3/2/1/Xbox One/360/ Sony Blu-ray плеери/Samsung Blu-ray плеери/LG Blu-ray плеери/Panasonic Blu-ray плеери/Oppo Blu-ray плеери/Apple iPad/iPhone/WD TV Live/Pioneer AV приемници/Андроид таблети и паметни телефони/сет-топ бокс/медија плеери од Sony /Samsung/Panasonic/Sharp/LG/Toshiba/Apple/Philips/D-Link/Western Digital (WD)/Netgear/Logitech како и уреди со Android.

Поставувањето на Mezzmo е лесно. Софтверот автоматски ги наоѓа и организира сите ваши филмови, ТВ емисии, музички фотографии од домашни филмови и преводи на вашиот компјутер или NAS-дискови. Можете дури и да внесувате плејлисти со музички видеа од аудио ЦД-а iTunes Windows Media Player WinAmp.

Mezzmo ги поддржува сите популарни видео формати како MP4/MKV/MOV/MPEG-2/H.264/H.265 итн., музички формати како MP3/WAV/AAC/WMA итн., формати на слики како JPEG/BMP/ GIF/PNG/TIFF итн., формати на титлови, како што се SRT/VobSub/SubRip итн.. Ги транскодира преводите на музичките фотографии од филмовите на пат, така што тие совршено се репродуцираат на кој било уред UPnP или DLNA што сте го поврзале на него.

Софтверот користи мулти-јадрена технологија со повеќе нишки што значи дека дава брзо 32-битно и 64-битно транскодирање за супер-брзо искуство со стриминг дури и кога се пренесуваат повеќе уреди во исто време! Ова го прави совршен за оние кои сакаат да ја гледаат својата омилена содржина без никакви проблеми со баферот.

Со напредните функции на Mezzmo, како што е репродукција без празнини за музички датотеки, надворешна/вградена поддршка за титл поддршка за снимање на преводи за создавање плејлисти за стриминг искинати Blu-ray/dvds/isos - нема ограничување за тоа што можете да направите!

Ако барате сигурен медиумски сервер кој нуди беспрекорно проследување низ повеќе уреди, тогаш не гледајте подалеку од Mezzmo!

Преглед

Mezzmo го претвора вашиот компјутер во медиа сервер на мрежата за дигитална библиотека, кој може да се поврзе со речиси секој медиумски уред и да пренесува речиси секоја датотека на сите екрани на вашата домашна мрежа. Mezzmo рипува ЦД-а и исто така создава и увезува плејлисти -- дури и библиотеки на iTunes. Има поинтуитивен и „софтверски“ распоред од Windows Media Center и слични апликации.

Добрите

DLNA: Сојузот на мрежата за дигитални библиотеки на Mezzmo им помага на производителите-учеснички да обезбедат компатибилност и интероперабилност меѓу дигиталните мултимедијални уреди.

Медиумски уреди: листот Media Devices управува со сите прикачени уреди, од контролери за игри до домашни стерео. Ако имате статична IP адреса, можете да му кажете на Mezzmo да ги идентификува уредите само по IP адреса.

Транскодирање: Опциите за транскодирање вклучуваат приоритет на процесорот, папка и ажурирања на апликацијата FFmpeg, како и можност за исклучување на транскодирањето за сите поврзани уреди.

Конс

Безбедност на домашната мрежа: поставувањето на Mezzmo како домашен медиумски сервер може да бара промени во вашиот заштитен ѕид и други безбедносни софтвери и поставки. Проблемот не е ограничен на Mezzmo или DLNA, туку се однесува на која било домашна медиумска мрежа, особено на безжични мрежи.

Крајна линија

Ако сакате една апликација да ги пренесува сите ваши медиуми до и од сите ваши уреди, но не се грижите за начинот на вршење на работите на Windows Media Center, обидете се со Mezzmo. Има повеќе кориснички опции и флексибилност од Media Center и попознат изглед и чувство, исто така.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на Mezzmo 4.1.3.

Целосни спецификации
Издавач Conceiva
Страница на издавачи http://www.conceiva.com
Датум на издавање 2020-02-20
Датум на додавање 2020-02-20
Категорија Видео софтвер
Под категорија Објавување и споделување видео
Верзија 6.0.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 7
Вкупно преземања 242947

Comments: