Windows Standard Serial Communications Library for C/C++

Windows Standard Serial Communications Library for C/C++ 7.0

Windows / MarshallSoft Computing / 625 / Целосни спецификации
Опис

Стандардната библиотека за сериски комуникации на Windows за C/C++ е моќна алатка за развивачи која ви овозможува лесно пристап до податоци од сериски уреди како што се скенери за баркодови, модеми, лабораториски инструменти, медицински уреди, USB сериски уреди, ваги, системи за навигација GPS и скенери за отпечатоци . Оваа библиотека е дизајнирана да работи со сериски порти RS232 и RS485 и RS422 со повеќе капки.

Со библиотеката WSC4C, можете да пишувате апликации кои контролираат повеќе порти истовремено. Поддржува до 256 порти и е целосно безбеден за нишки. Библиотеката исто така вклучува функции за контрола на модемот, како и поддршка за статус и контрола на сериската линија.

Една од клучните придобивки од користењето на оваа библиотека е нејзината способност да комуницира со кој било уред поврзан на сериска порта RS232 користејќи го стандардниот Windows API. Исто така, поддржува виртуелни сериски порти како што се конвертори од USB во серии и сериски конекции со Bluetooth.

Библиотеката WSC4C вклучува Xmodem и Ymodem управувани од државата на повеќе порти истовремено (до 256 врски). Можете дури и да испраќате пораки на Windows по завршувањето на настаните како што се дојдовните знаци.

Оваа алатка за развивачи доаѓа со над 52 функции плус функции за контрола на модемот. Поддржува која било брзина на бауд и ви овозможува да го одредите паритетот, големината на зборовите и бројот на стоп битови. Дополнително, не зависи од библиотеките за поддршка, туку упатува повици директно само до основните функции на Windows API.

Ако барате сигурна алатка за развивачи што работи беспрекорно со повеќето компајлери C/C++, вклучувајќи ги Microsoft Visual Studio C/C++, Borland C++, Watcom C++, LCC-Win32 C++, GCC/G++ за Win32/Win64 платформи или Digital Mars компајлери тогаш не гледајте подалеку од WSC4C!

Библиотеката WSC4C доаѓа и во 32-битни DLL-датотеки плус OBJ-датотеки за статичко поврзување, што значи дека работи совршено добро со двете 32-битни или 64-битни верзии на Microsoft Windows преку оперативните системи Windows 10.

Во прилог на сите овие одлични карактеристики споменати погоре; овој софтверски пакет вклучува и повеќе примери на програми напишани во C и C++. Овие примери ќе ви помогнат да започнете брзо, така што вашиот развојен процес ќе стане поефикасен уште од првиот ден!

Друга голема придобивка од користењето на овој софтверски пакет е неговата политика за дистрибуција без хонорар, што значи откако вашата апликација ќе биде составена со користење на овој софтверски пакет; не се потребни дополнителни трошоци пред да ја дистрибуирате вашата апликација комерцијално!

Понатаму; ако ви треба техничка помош или ажурирања во текот на првата година по купувањето, тогаш не грижете се бидејќи бесплатната техничка поддршка и ажурирања се вклучени во цената!

Конечно - ако сè уште не сте сигурни дали овој производ ќе ги задоволи сите ваши потреби, тогаш зошто да не ја испробате нашата целосно функционална верзија за евалуација? На овој начин - нема никаков ризик!

Целосни спецификации
Издавач MarshallSoft Computing
Страница на издавачи http://www.marshallsoft.com/
Датум на издавање 2020-02-27
Датум на додавање 2020-02-27
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 7.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 625

Comments: