dotConnect for DB2

dotConnect for DB2 2.6.951

Опис

dotConnect за DB2: Крајниот добавувач на податоци со овозможен ORM за. NET апликации

Ако сте програмер кој сака да ги интегрира DB2 податоците со широко користените технологии ориентирани кон податоци и да ги користи во NET апликациите, dotConnect за DB2 е совршено решение. Овој подобрен обезбедувач на податоци со овозможен ORM, изграден на технологијата ADO.NET им овозможува на програмерите лесно да ги интегрираат податоците на DB2 со нивните апликации, обезбедувајќи напредна поддршка за Entity Framework, поддршка за проекти ASP.NET, поддршка за BIS, моќни алатки DataSet, способности за следење и многу повеќе.

Поддршка на ентитетска рамка

Една од клучните карактеристики на dotConnect за DB2 е неговата напредна поддршка за Entity Framework. За разлика од сопствениот на IBM. NET Data Provider кој нуди ограничена функционалност на Entity Framework, dotConnect обезбедува многу понапредна поддршка што им овозможува на програмерите да користат пристапи со код-прв, модел-прв и првенствено база на податоци. Ги поддржува сите верзии на Entity Framework и доаѓа во комплет со дизајнер на визуелен ORM модел наречен Entity Developer.

Entity Developer го прави многу полесно и поудобно развивањето на вашите модели на Entity Framework преку обезбедување низа алатки и техники кои ги збогатуваат вашите развојни способности. Со оваа алатка што ви стои на располагање, можете брзо и лесно да креирате сложени модели без да треба сами да пишувате никаков код.

Поддршка за проекти на ASP.NET

Друга одлична карактеристика на dotConnect за DB2 е неговата поддршка за проекти ASP.NET. Ова го вклучува давателот на SimpleMembership, како и можноста за пристап до податоци користејќи ја компонентата DB2DataSource во проектите ASP.NET.

Поддршка на BIS

dotConnect за DB2, исто така, обезбедува природни компоненти Извор и дестинација кои ви дозволуваат да креирате текови на податоци во пакетите SQL Server Integration Services. Можете исто така да го користите во проекти за услуги за анализа и услуги за известување.

Моќни алатки за збирки податоци

Софтверот има волшебник за DataSet кој го поедноставува создавањето на отчукувани множества на податоци, додека неговиот моќен уредувач го олеснува ефективно управување со нив. Сеопфатниот менаџер на DataSet го поедноставува создавањето соодветни контроли врзани за податоци за да можете брзо да се активирате без да трошите часови за пишување код од почеток.

Мониторинг способности

Со dotConnect за бесплатната алатка dbMonitor на DB2, можете далечински да ги следите сите интеракции со базата на податоци преку повеќекратно следење процеси или следење на параметри SQL, меѓу другото. Ова значи дека ќе можете да ги дебагирате проблемите побрзо од кога било досега, истовремено обезбедувајќи оптимални перформанси во секое време.

Поддршка за други технологии и платформи

Покрај поддршката на Microsoft Visual Studio 2008 до 2019 година, како и Embarcadero Delphi Prism; dotConnect, исто така, поддржува Sync рамка која овозможува синхронизација помеѓу различни бази на податоци или датотечни системи на различни платформи, вклучително и Windows Phone 7/8/8.x/10 уреди што работат на ARM процесори; iOS уреди кои работат на ARM процесори; Андроид уреди кои работат на ARM процесори; Mac OS X компјутери кои работат со процесори на Intel (32-битни или 64-битни); Линукс компјутери кои работат со процесори на Интел (32-битни или 64-битни).

Заклучок

Генерално, ако барате подобрен обезбедувач на податоци со овозможен ORM, изграден на технологијата ADO.NET, тогаш не гледајте подалеку од dotConnect за DB2! Со своите напредни функции, како што се поддршката за рамка за ентитети, способностите за интеграција на проектот ASP.net заедно со опциите за интеграција на BIS, плус моќните алатки за податоци како што се волшебници и уредници - овој софтвер ќе помогне да се развијат апликации полесни од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-03-02
Датум на додавање 2020-03-02
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 2.6.951
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 2.0 or up
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 135

Comments: