dotConnect for PostgreSQL

dotConnect for PostgreSQL 7.17.1583

Опис

dotConnect за PostgreSQL е моќен обезбедувач на податоци кој е изграден врз архитектурата ADO.NET и развојна рамка со иновативни технологии. Тој е дизајниран да им обезбеди на програмерите подобрено искуство кога станува збор за дизајнирање апликации и зголемување на продуктивноста во развојот на апликации за бази на податоци.

Овој софтвер нуди богат сет на алатки за време на дизајнирање кои во голема мера го потпомагаат процесот на развој. Со пригодни уредувачи на компоненти, волшебници, менаџери, комплет алатки за врзување податоци во живо, DDEX и повеќе, dotConnect за PostgreSQL го олеснува брзото развивање на висококвалитетни апликации.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата поддршка за напредни функции на PostgreSQL. Програмерите можат да ги искористат целосните можности на серверот PostgreSQL со безбедни SSL конекции, известувања, масовно вчитување податоци и други функции поддржани од dotConnect за PostgreSQL.

Друга важна карактеристика на овој софтвер е неговата ORM поддршка. Со комплетниот визуелен дизајнер Entity Developer кој нуди напредна поддршка за пристапите за дизајн Model-First и Database-First, како и флексибилно генерирање кодови засновано на шаблони T4 за моделот; dotConnect поддржува Entity Framework v1 - v6.4 и Entity Framework Core (Entity Framework 7), NHibernate, LinqConnect (порано познат како LINQ to PostgreSQL) заедно со поддршката Entity Framework Spatials, Code First Migrations.

Покрај овие карактеристики, dotConnect обезбедува и поддршка за основање на Workflow, која вклучува поддршка за Продавница за примери на работниот тек и следење на работниот тек, на врвот на Поддршката за BIS, која ги вклучува услугите за известување и аналитика, заедно со услугите за интеграција на компонентите на протокот на податоци од извор и дестинација.

Понатаму, овој софтвер поддржува ASP.NET Identity 1 & 2 заедно со Sync Framework, а истовремено е компатибилен со Microsoft SQL Server 2016 во компонентите SSIS DataFlow што го прави идеален избор кога работите на сложени проекти кои бараат беспрекорна интеграција помеѓу различни платформи.

Со Visual Studio 2019 поддржан од dotConnect за PostgreSQL; програмерите можат лесно да ја интегрираат својата работа во постоечкиот работен тек без никакви проблеми или проблеми со компатибилноста.

Севкупно; ако сакате брзо да развиете висококвалитетни апликации додека ги користите сите придобивки што ги нудат напредните системи за управување со бази на податоци како PostgresSQL, тогаш не гледајте подалеку од dotConnect!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-03-02
Датум на додавање 2020-03-02
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 7.17.1583
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2083

Comments: