dotConnect for QuickBooks

dotConnect for QuickBooks 1.10.1098

Опис

Ако сте програмер кој бара да работи со податоците на QuickBooks во вашиот. NET апликации, dotConnect за QuickBooks е совршено решение. Овој ADO.NET провајдер ви овозможува лесно да ги интегрирате податоците на QuickBooks во вашите апликации и услуги, користејќи стандардни интерфејси ADO.NET или Entity Framework.

Со dotConnect за QuickBooks, можете да се поврзете со QuickBooks од Server Explorer и да вршите SQL барања за вашите податоци. Можете да користите SQL извештаи за да работите со сметки, контакти, потенцијални клиенти, договори, производи, можности за кампањи и други објекти во вашата база на податоци QuickBooks.

Една од клучните карактеристики на dotConnect за QuickBooks е неговата поддршка за Entity Framework. Ова значи дека можете да го користите со популарни ORM рамки како NHibernate или LINQ-to-SQL. Со оваа поддршка, можете лесно да мапирате ентитети од вашата база на податоци до класи во кодот на вашата апликација.

Друга одлична карактеристика на dotConnect за QuickBooks е неговата способност да врши врзување податоци. Ова ви овозможува да ги врзувате контролите на формуларот директно со податоците од вашата база на податоци без да треба да пишувате никаков код. Едноставно влечете и пуштате контроли на формулар и ги конфигурирате користејќи го вградениот дизајнер.

dotConnect за QuickBooks ги вклучува и сите стандардни ADO.NET класи што ги користат другите провајдери: Connection, Command, DataAdapter и DataReader. Ова им олеснува на програмерите кои веќе се запознаени со овие класи брзо да започнат без да мора да учат нови API или библиотеки.

Покрај овие карактеристики, dotConnect за QuickBooks обезбедува и одлични перформанси при работа со големи збирки на податоци или сложени прашања. Користи напредни техники за кеширање и оптимизирани алгоритми кои обезбедуваат брзо време на одговор дури и кога работите со милиони записи.

Генерално, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка која ќе ви помогне да ги интегрирате податоците од QuickBooks во вашите. NET апликациите брзо и ефикасно, тогаш не гледајте подалеку од dotConnect за Quickbooks!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2020-03-02
Датум на додавање 2020-03-02
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 1.10.1098
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 4.0 or up
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 76

Comments: