BestCrypt

BestCrypt 9.07.2

Опис

BestCrypt Container Encryption е моќен безбедносен софтвер кој обезбедува енкрипција на податоци при летот за да ја заштити вашата приватност, да се усогласи со прописите и да спречи прекршување на податоците. Со BestCrypt, можете лесно да ги шифрирате виртуелните дискови и избраните датотеки или папки на Windows, Mac OS X и Linux користејќи широк спектар на алгоритми како што се AES, Blowfish, Twofish, CAST, GOST 28147-89, Triple-Des и Serpent.

Една од клучните карактеристики на BestCrypt е неговата способност да ги користи најголемите можни големини на клучеви со режими за шифрирање XTS (режим на дотерување на шифри базиран на XEX со крадење на шифриран текст), LRW (Liskov-Rivest-Wagner) и CBC (Cipher Block Chaining). Ова осигурува дека вашите податоци се заштитени со најсилното достапно шифрирање.

Покрај неговите робусни способности за шифрирање, BestCrypt исто така нуди негирање енкрипција и динамични контејнери. Ова значи дека можете да креирате скриени контејнери во други контејнери кои се достапни само преку тајна лозинка или клучна датотека. Оваа функција ја прави одлична алтернатива TrueCrypt за оние на кои им се потребни дополнителни безбедносни мерки.

BestCrypt Container Encryption исто така вклучува целосна верзија на BCWipe - решението на Jetico за трајно бришење датотеки и бришење на слободниот простор. Со можностите за бришење датотеки од воено одделение на BCWipe, можете да бидете сигурни дека вашите чувствителни информации целосно ќе бидат избришани од вашиот систем.

Други значајни карактеристики вклучуваат поддршка за шифрирање на јавен клуч и шеми за тајно споделување кои им овозможуваат на повеќе корисници безбедно да пристапуваат до шифрирани датотеки без споделување лозинки. Можете исто така да компресирате една или повеќе датотеки во шифрирана архива што самостојно се вади за лесна дистрибуција додека одржува максимална безбедност.

Со BestCrypt Container Encryption имате целосна контрола врз големината на контејнерските датотеки - од мегабајти до цели дискови - што го олеснува безбедното складирање на големи количини чувствителни информации. И бидејќи поддржува компатибилност на ниво на контејнер низ оперативните системи Windows, Linux и Mac, можете лесно да споделувате шифрирани податоци помеѓу различни платформи без никакви проблеми со компатибилноста.

За претпријатијата корисници кои бараат централизирани опции за управување, достапно е Enterprise Edition кое вклучува алатки за централно управување за следење на распоредувањето, враќање на лозинката итн.

Севкупното BestCrypt Container Encryption е одличен избор доколку барате моќно, но лесно за користење безбедносно софтверско решение кое обезбедува врвна заштита од неовластена кражба на пристап или губење на чувствителни информации.

Целосни спецификации
Издавач Jetico
Страница на издавачи http://www.jetico.com
Датум на издавање 2022-08-09
Датум на додавање 2022-08-09
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за криптирање
Верзија 9.07.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 786

Comments: