Windows Standard Serial Communications Library for Delphi

Windows Standard Serial Communications Library for Delphi 7.0

Windows / MarshallSoft Computing / 5919 / Целосни спецификации
Опис

Windows Standard Serial Communications Library for Delphi, исто така позната како WSC4D, е моќна и разновидна библиотека со компоненти за сериски комуникации дизајнирана специјално за програмери. Со неговата способност за пристап до податоци од сериски уреди како што се скенери за баркодови, модеми, лабораториски инструменти, медицински уреди, USB сериски уреди, ваги, GPS системи за навигација и скенери за отпечатоци меѓу другото; WSC4D е суштинска алатка за секој развивач кој сака да креира апликации кои бараат комуникација со овие типови уреди.

Една од клучните карактеристики на WSC4D е неговата способност да поддржува до 256 порти истовремено. Ова значи дека програмерите можат да контролираат повеќе порти одеднаш без да се грижат за конфликти или други проблеми. Дополнително, софтверот е целосно безбеден за нишки и повторно влегува во порта, што гарантира дека може да се користи во апликации со повеќе нишки без никакви проблеми.

WSC4D исто така вклучува функционалност за контрола на модемот што им овозможува на програмерите лесно да управуваат со нивните модеми и други слични уреди. Софтверот поддржува виртуелни сериски порти како што се конвертори од USB во серии и сериски конекции со Bluetooth што го прави уште поразновиден.

Друга важна карактеристика на WSC4D е неговите Xmodem и Ymodem управувани способности на повеќе порти истовремено (до 256 конекции). Ова значи дека програмерите можат лесно да пренесуваат податоци помеѓу различни уреди користејќи ги овие протоколи без да се грижат за проблеми со компатибилноста или други проблеми.

Покрај овие карактеристики, WSC4D вклучува 52 функции плус контрола на модемот што им овозможува на програмерите широк опсег на опции кога станува збор за контрола на нивните сериски уреди. Софтверот поддржува која било брзина на бауд и им овозможува на корисниците да ја специфицираат парноста, големината на зборовите и бројот на стоп битови според нивните специфични потреби.

За да ги олесниме работите за програмерите кои се нови во користењето на овој тип на софтвер; WSC4D доаѓа со повеќе програми за примери на Delphi вклучени во пакетот. Овие примери даваат чекор-по-чекор инструкции за тоа како најдобро да се користи софтверот во различни сценарија, што го олеснува за секого, без оглед на нивото на искуство.

WSC4D е дизајниран имајќи ја предвид компатибилноста; поддржувајќи ги сите 32-битни и 64-битни компајли на Delphi од Delphi 4 преку Delphi XE8, како и Delphi Seattle и Berlin. Не зависи од библиотеките за поддршка, но наместо тоа, упатува повици директно во функциите на Windows API само што го прави високо ефикасен, а истовремено ги минимизира потенцијалните конфликти или грешки при употреба.

Понатаму; истите датотеки WSC32.DLL и WSC64.DLL може да се користат на сите поддржани програмски јазици, вклучувајќи C/C++, Visual Basic PowerBASIC Visual FoxPro Visual dBase Xbase++ COBOL итн., што го прави ова идеално решение за тимови кои работат на различни платформи или јазици во рамките на проектна средина.

Лиценцата ги покрива сите програмски јазици, така што нема дополнителни трошоци поврзани со користењето на овој производ во различни развојни околини или проекти. Дополнително; не се потребни авторски права при дистрибуција на компајлирани апликации создадени со користење на овој производ што значи дека имате целосна слобода за тоа како ја дистрибуирате вашата работа откако ќе завршите!

За оние кои претпочитаат да работат директно со изворниот код наместо со компајлирани бинарни датотеки - изворниот код е достапен на барање! И ако ви треба техничка поддршка или ажурирања по купувањето - не грижете се! Ќе добиете бесплатна техничка поддршка и ажурирања една година по купувањето, со што ќе се осигурате дека вашата инвестиција ќе остане вредна долгорочно!

Конечно - целосната документација го придружува секое купување, обезбедувајќи детални информации за тоа како најдобро да ја искористите секоја карактеристика во вашите сопствени проекти, обезбедувајќи максимална ефикасност и продуктивност во текот на развојните циклуси!

Накратко: Ако барате моќна, но лесна за употреба збирка алатки дизајнирана специјално за комуникација преку интерфејсите RS232/RS485/RS422, тогаш не гледајте подалеку од стандардната библиотека за сериски комуникации на Windows (WSC) за Делфи на MarshallSoft!

Целосни спецификации
Издавач MarshallSoft Computing
Страница на издавачи http://www.marshallsoft.com/
Датум на издавање 2020-03-04
Датум на додавање 2020-03-04
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 7.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2016, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5919

Comments: