PresenTense Time Server

PresenTense Time Server 5.1.1646.0

Опис

Временскиот сервер PresenTense е моќен и сигурен сервер за време на Windows кој ги поддржува протоколите NTP и SNTP. Тој е дизајниран да го синхронизира вашиот компјутер со примарен извор на време, како што е атомски часовник на интернет или внатрешен GPS приемник, и да нуди временски услуги на клиентите на вашата LAN или WAN.

Со PresenTense Time Server, можете да се осигурате дека сите уреди на вашата мрежа се точно синхронизирани еден со друг. Ова е од суштинско значење за многу апликации каде прецизното време е критично, како што се финансиски трансакции, научни експерименти или системи за индустриска автоматизација.

Една од клучните карактеристики на PresenTense Time Server е неговата поддршка за широк опсег на GPS и радио хардверски часовници преку сериската/USB порта. Ова значи дека можете да користите буквално секаков вид хардверски часовник со овој софтвер, што го прави многу разновиден и прилагодлив на различни средини.

Покрај поддршката за хардверски часовници, PresenTense Time Server вклучува и напредни алгоритамски филтри кои постигнуваат екстремна точност во синхронизацијата на времето. Овие филтри помагаат да се елиминираат сите грешки или несовпаѓања во податоците за тајмингот што може да се воведат од доцнењето на мрежата или други фактори.

Друга важна карактеристика на серверот за време на PresenTense е неговата способност да одржува точно време дури и ако вашата интернет-врска се прекине или вашиот референтен часовник не успее. Ова се постигнува преку функцијата наречена Free Run mode која му овозможува на софтверот да продолжи да работи независно без да се потпира на надворешни извори за податоци за тајмингот.

Временскиот сервер PresenTense, исто така, вклучува робусни способности за справување со грешки во COM портите, кои се особено корисни кога работите со виртуелни COM порти испорачани со GPS уреди. Софтверот може автоматски да се опорави од исклучувања на USB и други грешки без да бара рачна интервенција.

Инсталирањето на PresenTense Time Server е брзо и лесно благодарение на неговата автоматска конфигурација на стандардните временски сервери. Во повеќето случаи, ќе имате оперативен сервер за време и ќе работи во рок од неколку минути по завршувањето на инсталацијата.

За да се обезбеди максимална доверливост и време на работа, PresenTense Time Server вклучува можности за известување за е-пошта и SysLog кои ве предупредуваат доколку се појави состојба на грешка. Дополнително, софтверот има вградени резервни механизми за да може да се префрли на временски сервер базиран на интернет доколку не успее локалниот GPS хардвер.

Конечно, серверот за време на PresenTense нуди конфигурабилни ажурирања за часовниците на CMOS/BIOS што помага да се избегнат наноси во податоците за тајмингот при рестартирање на модерни матични плочи. Ова обезбедува постојана точност на сите уреди поврзани на вашата мрежа во секое време.

Накратко, ако ви треба решение за сервер за време на Windows со високи перформанси кое нуди исклучителна точност и сигурност додека поддржува широк опсег на хардверски часовници, тогаш не гледајте подалеку од PresenTense Time Server!

Целосни спецификации
Издавач Bytefusion
Страница на издавачи http://www.bytefusion.com
Датум на издавање 2020-09-03
Датум на додавање 2020-09-03
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 5.1.1646.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена $195.95
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 171

Comments: