Annotation SDK ActiveX

Annotation SDK ActiveX 12.96

Windows / Black Ice Software / 618 / Целосни спецификации
Опис

Приклучокот за Annotation SDK/ActiveX е моќна софтверска алатка која им овозможува на програмерите да додаваат прибелешки, цртеж, текст, графика, слики, потпис, печати и лепливи белешки на документите во пократок временски рок. Овој приклучок е додаток на комплетот алатки за сликање Black Ice и обезбедува комплетен сет на алатки лесни за употреба за софтверските инженери.

Приклучокот за Annotation SDK/ActiveX е дизајниран за употреба во апликации за сликање документи како што се факсови, медицински слики или апликации COLD (Computer Output to Laser Disk). Може да се користи со програмски јазици како што се C++, Visual Basic, Delphi или. NET јазици.

Една од клучните карактеристики на овој приклучок е неговата способност да креира векторски графички објекти. Овие објекти може да се користат за создавање врски помеѓу различни типови на податоци или дејства во документот. Приклучокот за Annotation SDK/ActiveX исто така вклучува поддршка за текстуални и битмапи објекти.

Со овој приклучок инсталиран на вашиот систем, можете лесно да давате коментари на документи со различни видови информации, вклучувајќи текстуални белешки и графички елементи како стрелки или кругови. Можете исто така да додадете потписи и печати кои се корисни за проверка на автентичноста на документите.

Друга одлична карактеристика на приклучокот за Annotation SDK/ActiveX е неговата поддршка за објекти дефинирани од корисникот. Ова значи дека можете да креирате прилагодени прибелешки кои се специфични за потребите на вашата апликација. На пример, ако работите на апликација за медицинска слика, можете да креирате прилагодени прибелешки кои претставуваат различни типови на медицински состојби.

Приклучокот за Annotation SDK/ActiveX е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење, така што дури и на почетниците програмери ќе им биде лесно да започнат со оваа група алатки. Документацијата за API обезбедена од Black Ice им олеснува на програмерите да разберат како функционира секоја функција и како треба да се користат во нивните сопствени апликации.

Покрај неговите моќни можности за прибелешки, приклучокот Annotation SDK/ActiveX исто така вклучува и поддршка за функции за манипулација со слики, како што се сечење и промена на големината на сликите. Ова го прави идеален избор за програмери на кои им е потребна повеќе од основна функционалност за прибелешки од нивните софтверски алатки.

Севкупно, ако барате лесен за употреба, но моќен сет на алатки кои ќе ви овозможат брзо да додавате прибелешки и други графички елементи на вашите документи, тогаш не гледајте подалеку од приклучокот Annotation SDK/ActiveX од Black Ice Софтвер!

Целосни спецификации
Издавач Black Ice Software
Страница на издавачи http://www.blackice.com/
Датум на издавање 2022-02-16
Датум на додавање 2022-02-16
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 12.96
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 618

Comments: