Document Imaging SDK ActiveX Toolkit

Document Imaging SDK ActiveX Toolkit 12.98.928

Windows / Black Ice Software / 53522 / Целосни спецификации
Опис

Document Imaging SDK/ActiveX Toolkit е моќна алатка за развој на софтвер дизајнирана да им помогне на развивачите на апликации и програмерите да креираат апликации со софистицирани способности за обработка на слики. Овој пакет со алатки е изграден врз технологијата Black Ice, која клиентите ја користат многу години во производи како TIFF SDK/ActiveX, Annotation SDK/ActiveX и Image SDK/ActiveX. Сепак, Document Imaging SDK/ActiveX вклучува и многу нови функции кои се развиени исклучиво за овој производ.

Оваа алатка за развивачи е идеална за оние кои треба да работат со слики во нивните апликации. Обезбедува широк опсег на функции за обработка на слики кои може да се користат за манипулирање со слики на различни начини. Некои од клучните карактеристики на SDK/ActiveX за сликање документи вклучуваат:

- Конверзија на слики: Комплетот со алатки поддржува широк опсег на формати на слики вклучувајќи BMP, JPEG, GIF, PNG, TIFF и PDF. Ви овозможува лесно да конвертирате слики од еден формат во друг.

- Уредување на слики: Со оваа алатка можете да вршите различни операции на сликите како што се сечење, промена на големината и ротирање.

- OCR (оптичко препознавање знаци): Функцијата OCR ви овозможува да извлечете текст од скенирани документи или слики.

- Препознавање баркод: Алатникот вклучува поддршка за препознавање баркод што го олеснува читањето на баркодовите од скенирани документи или слики.

- Прибелешка: можете да додавате прибелешки како што се текстуални полиња или стрелки директно на слика користејќи ја оваа алатка.

Document Imaging SDK/ActiveX работи на секој оперативен систем Windows од Windows Server 2003 до Windows 95. Вклучува и C/C++ библиотеки и ActiveX контроли што значи дека до функционалноста на производот може да се пристапи од повеќето програмски јазици како C++, Visual Basic , Delphi MS FoxPro и MS Access. Дополнително, тоа е. NET компатибилен што значи дека програмерите VB.NET, C# и J# исто така можат целосно да ги искористат предностите на производот.

Една од главните предности на користењето на оваа алатка за развивачи е нејзината леснотија на користење. Дури и ако не сте искусен програмер или развивач, ќе ви биде лесен за користење благодарение на неговиот интуитивен интерфејс. Документацијата обезбедена со софтверот е сеопфатна и има многу примери достапни на интернет за да можете брзо да започнете со вашиот проект без мака.

Друга придобивка што ја нуди оваа алатка за развој на софтвер е нејзината флексибилност. Имате целосна контрола врз тоа како вашата апликација комуницира со неа. Можете да изберете дали сакате корисниците на вашата апликација да комуницираат директно со корисничкиот интерфејс обезбеден од комплетот со алатки или дали треба да комуницираат преку ваш сопствен интерфејс. Ова ниво на флексибилност осигурува дека вашата апликација ги задоволува сите ваши барања додека сè уште им обезбедува на корисниците интуитивно искуство кога работите со слики во вашата апликација

Како заклучок, Document Imaging SDK Active X Toolkit им нуди на програмерите моќен сет на алатки за создавање софистицирани апликации за сликање. Неговата леснотија на користење, флексибилност и сеопфатна документација го прават одличен избор за секој што сака да развие висококвалитетни апликации за сликање. барате сигурна алатка за обработка на слики што може да се справи дури и со сложени задачи, ова дефинитивно вреди да се размисли!

Целосни спецификации
Издавач Black Ice Software
Страница на издавачи http://www.blackice.com/
Датум на издавање 2022-05-23
Датум на додавање 2022-05-23
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 12.98.928
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 53522

Comments: