Image ActiveX SDK

Image ActiveX SDK 12.96

Windows / Black Ice Software / 2541 / Целосни спецификации
Опис

Image ActiveX SDK Plus е моќен сет на алатки дизајнирани да го насочат развојот на сликање документи, медицинско сликање и други апликации со интензивна слика користејќи C, C++, Visual Basic или Delphi. Овој софтвер им нуди на програмерите сеопфатен пакет функции што им овозможуваат брзо и лесно да креираат висококвалитетни слики.

Една од клучните карактеристики на Image ActiveX SDK Plus е неговата способност да пишува и печати TIFF, PNG, JPEG, IBM, MMR, CALS, Packbit, G3 1D/2D/4, PCX, DCX, BMP, DIB, CLP, TGA и WMF датотеки. Ова значи дека програмерите можат да работат со широк опсег на формати на датотеки без да се грижат за проблеми со компатибилноста.

Друга важна карактеристика е можноста за зумирање на сликите за детална анализа. Оваа функција им овозможува на корисниците да ги испитуваат сликите на високо ниво на зголемување без губење на јасност или детали. Дополнително, Image ActiveX SDK Plus поддржува печатење на повеќе страници што им овозможува на корисниците да печатат повеќе страници одеднаш.

Софтверот вклучува и можности за ротација и превртување кои им овозможуваат на корисниците да ја приспособат ориентацијата на сликата по потреба. Преклопувањето на формата со ASCII текст е уште една корисна карактеристика што им овозможува на програмерите да додаваат текстуални преклопувања на нивните слики за цели на етикетирање.

Image ActiveX SDK Plus, исто така, вклучува можности за конверзија на битмапи кои им овозможуваат на корисниците да конвертираат помеѓу различни формати на битмапи, како што се BMP и DIB. Вклучени се и алатки за прилагодување на осветленоста и контрастот кои им овозможуваат на корисниците фино да ги подесат своите слики за оптимален квалитет на гледање.

Прилагодените филтри се уште една моќна алатка вклучена во овој софтверски пакет. Овие филтри им овозможуваат на програмерите да применуваат приспособени ефекти како што се заматување или заострување на нивните слики за подобрена визуелна привлечност.

Конверзијата на бит-длабочините се уште една корисна карактеристика обезбедена од Image ActiveX SDK Plus. Оваа способност им овозможува на програмерите да конвертираат помеѓу различни длабочини на битови како што се 8-битни сиви тонови или 24-битни длабочина на боја во зависност од нивните специфични потреби.

Конечно, можностите за скалирање на сликата го заокружуваат овој импресивен пакет на функции овозможувајќи им на корисниците да ја менуваат големината на нивните слики додека го одржуваат интегритетот на соодносот.

Во прилог на овие моќни карактеристики споменати погоре; примерок од изворниот код за C/C++, Visual Basic и Delphi е вклучен во пакетот, што им го олеснува од кога било досега за програмерите кои сакаат брз пристап до креирање апликации користејќи го овој пакет со алатки!

Севкупно; Image ActiveX SDK Plus нуди импресивна низа алатки дизајнирани специјално за потребите за развој на слики со документи и медицински слики! Со својата широка листа на поддржани формати на датотеки; напредни можности за уредување; сопствени опции за филтер; конверзии во бит-длабочина и повеќе - не е ни чудо зошто толку многу професионалци го избираат овој прибор со алатки наместо другите достапни на пазарот денес!

Целосни спецификации
Издавач Black Ice Software
Страница на издавачи http://www.blackice.com/
Датум на издавање 2022-02-16
Датум на додавање 2022-02-16
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 12.96
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2541

Comments: