Oculens Document Imaging Solution Pack

Oculens Document Imaging Solution Pack 4.2

Windows / Active Record Software Systems, Ltd. / 5 / Целосни спецификации
Опис

Oculens Document Imaging (DI) Solution Pack е сеопфатен софтверски пакет дизајниран за одвојување и разделување на слики од документи со помош на бар-кодови. Овој моќен деловен софтвер има четири компоненти кои беспрекорно работат заедно за да обезбедат ефикасно и ефективно решение за управување со потребите за сликање документи.

Првата компонента на Oculens DI Solution Pack е услугата Oculens Document Imaging Service. Оваа услуга ги лоцира и препознава бар-кодовите кои се одвојуваат во датотеките со слики лоцирани во влезната папка, а потоа ги дели на датотеки со слики според бар-кодовите почнувајќи со страницата со баркод. Името на датотеката на одвоената датотека со слики ќе биде идентично со содржината на податоци на бар-кодот на првата страница во излезната папка, а документите ќе бидат пуштени во заднинските системи откако ќе се изврши опционален OCR. Како стандардна услуга на Windows, таа ги опслужува барањата за сликање документи на ниво на целата компанија на барање.

Втората компонента е Oculens DI ScanStation, која е едноставна десктоп апликација за скенирање и снимање документи за собирање документи. Со овој софтвер, можете да ги скенирате вашите хартиени документи во големи количини и да креирате дигитални копии од поврзаните документи за понатамошна обработка, едноставно со користење на бар-кодови.

Третата компонента е Oculens DI Desktop, која е поедноставена верзија на Oculens DI Service дизајнирана за лесно распоредување и ад хок кориснички барања. Содржи подмножество од можностите на услугата Oculens Document Imaging, но нуди очигледно и лесно ракување што го прави одличен за ад хок одвојување на документи во работна околина на Windows.

Конечно, има и дополнителна алатка наречена Oculens Barcode Printer која ви овозможува лесно да печатите етикети со баркод за да можете да ги залепите на вашите документи пред да ги обработите со кој било софтвер Oculens DI.

Едно нешто што го издвојува овој пакет решенија од другите слични производи што се нудат денес е неговата способност да препознава различни типови баркодови, вклучувајќи 1D/2D кодови како што се QR-кодови или кодови од Data Matrix. Ова значи дека без разлика каков тип на бар-код користите или колку е комплексен, овој софтвер може да се справи со него без никакви проблеми.

Друга одлична карактеристика што ја нуди овој пакет решенија е неговата способност автоматски да врши OCR (оптичко препознавање знаци) на скенирани слики доколку е потребно. Ова значи дека дури и ако вашите оригинални документи засновани на хартија не може да се пребаруваат или уредуваат поради нивниот формат или проблеми со квалитетот, како што се проблеми со препознавање ракопис итн., тие сепак може ефективно да се обработуваат со користење на овој моќен пакет за деловен софтвер.

Севкупно, ако барате ефикасен начин за управување со потребите за сликање документи на вашата компанија, притоа заштедувајќи време и пари на секој чекор, заедно со обезбедување на точност во текот на сите вклучени процеси, тогаш не гледајте подалеку од Oculens Document Imaging (DI) Solution Pack!

Целосни спецификации
Издавач Active Record Software Systems, Ltd.
Страница на издавачи https://activerecord.com
Датум на издавање 2020-03-13
Датум на додавање 2020-03-13
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со документи
Верзија 4.2
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5

Comments: