CalcVendor

CalcVendor 1.0

Опис

CalcVendor - Конечната алатка за создавање калкулатор

Дали сте уморни од користење на истиот стар калкулатор што доаѓа со вашиот компјутер? Дали сакате да можете да креирате сопствен калкулатор со специфични функции и променливи? Не гледајте подалеку од CalcVendor, врвната алатка за создавање калкулатор.

CalcVendor ви овозможува да креирате калкулатор со прозорци и копче на вашиот прелистувач. Копчето повикува функција што сте ја напишале и која добива или поставува вредности во прозорците. Оваа функција може да биде аритметичка, формула или функција слична на C со многу искази. Можете да ги наведете имињата, единиците и почетните вредности на променливите.

Една од најдобрите карактеристики на CalcVendor е дека бидејќи создава HTML-датотека за вашиот сопствен калкулатор, можете да ја ставите и на веб. Пополнете ги празните места на CalcVendor за насловот, променливите и функцијата. Потоа CalcVendor создава датотека со калкулатор и го повикува вашиот прелистувач да ја стартува.

На вашиот сопствен калкулатор создаден од CalcVendor, секоја променлива се појавува како мал прозорец со својата ознака за име и единица. Можете исто така да ја поставите неговата почетна вредност. Функцијата се појавува под копчето.

Додека за многу случаи не е потребно познавање на синтаксата на JavaScript за ефективно да се користи оваа алатка; но ако е потребно, тогаш синтаксата е исто како функциите на JavaScript, но „.value“ се заменува со „#“. Доколку сакате, можно е дополнително прилагодување преку менување на датотеките HTML и JavaScript.

Друга одлична карактеристика на CalcVendor е тоа што можете да наведете копчиња за кратенки за секој прозорец со променлива и копче за лесно преместување на фокусот на тастатурата помеѓу променливите или копчињата за стартување без да користите кликнувања на глувчето.

CalcVendor е совршен за секој кој има потреба од приспособен калкулатор приспособен конкретно на нивните потреби, без разлика дали се студенти на кои им треба помош на часовите по математика или професионалци на кои им требаат специјализирани пресметки на работа.

Како заклучок, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за брзо креирање приспособени калкулатори, тогаш не гледајте подалеку од CalcVendor!

Целосни спецификации
Издавач SoftBattery
Страница на издавачи http://www.softbattery.net
Датум на издавање 2014-04-29
Датум на додавање 2014-04-29
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Калкулатори
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 74

Comments: