Digital Director Docu

Digital Director Docu 1.08

Windows / The Ray of the Sphinx / 47 / Целосни спецификации
Опис

Digital Director Docu: The Ultimate Scriptwriting Tool for Documentary Filmmakers

Како режисер на документарни филмови, знаете дека добро напишаното сценарио е основата на секој успешен проект. Без разлика дали создавате долгометражен филм или кратка нарачана продукција, да имате јасно и концизно сценарио е од суштинско значење за да се осигурате дека вашата визија ќе се реализира на екранот.

Тоа е местото каде што доаѓа Digital Director Docu. Оваа моќна видео софтверска алатка е специјално дизајнирана за филмаџии на документарни филмови кои треба да креираат детални сценарија за нивните проекти. Со својот интуитивен интерфејс и робусниот сет на функции, Digital Director Docu го олеснува планирањето и подготовката на вашиот документарец од почеток до крај.

Карактеристики:

- Лесен за користење интерфејс: Digital Director Docu има интуитивен интерфејс што го олеснува веднаш да започнете со пишување сценарија. Без разлика дали сте искусен режисер или штотуку почнувате, овој софтвер има сè што ви е потребно за брзо и лесно да креирате сценарија со професионален квалитет.

- Сеопфатни алатки за пишување сценарија: со Digital Director Docu, ќе имате пристап до сите алатки што ви се потребни за да напишете детални скрипти за вашиот документарен проект. Од дефекти на сцените и опис на ликови до дијалози и акциони белешки, овој софтвер има сè што ви треба за да ја оживеете вашата визија на хартија.

- Карактеристики на соработка: Ако работите со други филмаџии или писатели на вашиот проект, Digital Director Docu ја олеснува соработката во реално време. Можете да ја споделите вашата работа со други онлајн и да добивате повратни информации веднаш, што ќе ви го олесни од кога било досега да работите заедно како тим.

- Приспособливи шаблони: за да помогне уште повеќе да се насочи процесот на скриптирање, Digital Director Docu вклучува приспособливи шаблони кои се специјално прилагодени за правење документарни филмови. Овие шаблони вклучуваат претходно форматирани делови за работи како што се интервјуа, гласовни снимки, снимки од b-roll и многу повеќе - така што сè што треба да направите е да ги пополните празнините!

- Опции за извоз: Откако ќе заврши вашата скрипта, Digital Director Docu нуди неколку опции за извоз за да можете лесно да ја споделите вашата работа со другите. Можете да извезувате директно во популарниот софтвер за уредување видео како Adobe Premiere Pro или Final Cut Pro X - или едноставно да зачувате како формат на датотека PDF.

Придобивки:

1) Рационализирајте го вашиот работен тек

Со својот сеопфатен сет на функции дизајнирани специјално за режисери на документарни филмови, Дигиталниот режисер го документира полесно од кога било досега да го планирате и подготвите вашиот проект од почеток до крај.

2) Соработувајте поефективно

Ако повторно работите со други филмаџии или писатели на вашиот проект, Дигитален ДиректорДокументарец е лесно да соработува во реално време.Можете да ја споделите вашата работа со други сон лајн и веднаш да добивате повратни информации, да направите поедноставно, а потоа пред да работиме заедно со еднатака.

3) Заштедете време и пари

Користејќи го Дигитален ДиректорДокументација, ќе можете да го зачувате вашиот процес на скрипта, ќе можете да заштедите и време и пари од производството на вашиот документ.

4) Креирајте скрипти со професионален квалитет

Со Дигитален ДиректорДокументот имате пристап до алатките што треба да креирате скрипти со професионален квалитет, брзо и лесно.

Заклучок:

In conclusion,DigitalDirectorDocuisanessentialtoolforanydocumentaryfilmmakerlookingtocreateaprofessionalqualityscriptquicklyandeasily.Withitscomprehensivefeature-set,intuitiveinterface,andcollaborationtools,thissoftwaremakestheentirescriptingprocessstreamlinedandsimple.Whetheryourecreatingafeature-lengthfilmorashortcommissionedproduction,DigitalDirectorDocuisanindispensabletoolthatwillhelpyoubringyournextdocumentaryprojecttolife!

Целосни спецификации
Издавач The Ray of the Sphinx
Страница на издавачи
Датум на издавање 2014-08-27
Датум на додавање 2014-08-27
Категорија Видео софтвер
Под категорија Софтвер за уредување видео
Верзија 1.08
Барања за ОС Windows 8, Windows 98, Windows, Windows NT, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 47

Comments: