VideoCap Live ActiveX Control

VideoCap Live ActiveX Control 11.0

Windows / Viscom Software / 13333 / Целосни спецификации
Опис

VideoCap Live ActiveX Control е моќна софтверска алатка која им овозможува на програмерите лесно да пренесуваат видео и аудио содржини во живо на популарни платформи како Facebook Live, Youtube Live, Twitch, Wowza Media Server или Adobe Media Server. Со овој софтвер, корисниците можат да емитуваат од една камера или до четири камери користејќи што било, од веб-камера до картичка за снимање и снимање на екранот.

Овој софтвер е дизајниран за компјутери со Windows и уреди со Windows Phone. Поддржува емитување аудио и видео содржини во живо од кој било уред што може да се вклучи во аудио или видео картичка. Ова вклучува видео камера, работна површина на екран, микрофон, VCD/DVD плеер или ТВ приемник.

Една од клучните карактеристики на VideoCap Live ActiveX Control е неговата способност да преклопува текст или слики на видеото при емитување. Оваа функција им овозможува на корисниците да додаваат елементи за брендирање како што се логоа или водени жигови директно на нивните преноси во живо.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да прима видео од Window Media Player. Ова значи дека корисниците можат лесно да вградат претходно снимени видеа во нивните преноси во живо без да мора да се префрлаат помеѓу различни апликации.

Корисниците исто така имаат контрола врз максималниот број на врски што клиентите можат да ги направат кога ги гледаат нивните преноси. Дополнително, VideoCap Live ActiveX Control поддржува прилагодени WMV профили кои им овозможуваат на корисниците да конфигурираат преноси со специфични поставки како што се Window Media Video 9 Codec, VBR и CBR бит-стапки, големина на баферот со големина на некомпресиран аудио/видео пренос и брзина на слики.

Гледачите може да ја гледаат вашата содржина со Microsoft Windows Media Player или директно од веб-страница. Софтверот, исто така, ви овозможува директно да се поврзете со точките за објавување на Windows медиа сервер за уште поголема флексибилност во проследувањето на вашата содржина.

VideoCap Live ActiveX Control нуди напредни функции за создавање емитувања со професионален изглед, вклучително и ефект на слика во слика (PIP), кој ви овозможува да додавате дополнителна слика во вашата главна слика додека се емитува; Поддршка за мешање на алфа (транспарентност) за секој уред/слика за снимање видео; подвижни ефекти како ефект на зумирање/одзумирање во одредено време на одредена слика кога се користи ефектот PIP; Ротирај/InvertColor/GrayScale ефекти на видео поток; Нацртајте слика, временски печат и текст со повеќе линии на видеото со достапни преку 50 различни стилови на текст.

Софтверот, исто така, обезбедува поддршка за снимање видеа од различни извори, вклучително и картички за снимање/тв приемници/дв камери/двд плеери во формат AVI или WMV 9/WMV8 формати на датотеки што им олеснува на програмерите кои сакаат поголема контрола врз тоа како ја снимаат нивната снимка пред да стримуваат тоа онлајн.

Конечно, VideoCap Live ActiveX Control е компатибилен со кој било програмски јазик што поддржува ActiveX вклучувајќи Access ASP c#, VB.Net Visual C++ Visual Basic Visual Foxpro Delphi. Net што им го олеснува на програмерите кои веќе се запознаени со овие јазици/алатки, но сакаат понапредна функционалност од она што е достапно решенија надвор од кутијата, како што е понудата на OBS Studio.

Во заклучок:

Ако барате се-во-едно решение што овозможува лесно пренос на висококвалитетни видеа во живо/аудио доводи на повеќе платформи, тогаш не гледајте подалеку од VideoCap Live ActiveX Control! Со својот моќен сет на функции, вклучително и PIP ефекти за мешање на алфа, поддржува прилагодени WMV профили итн., оваа алатка има сè што им е потребно на програмерите кои бараат брзо и ефикасно да создаваат преноси со професионален изглед без да го жртвуваат квалитетот!

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2020-03-26
Датум на додавање 2020-03-26
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 11.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 13333

Comments: