Java Runtime Environment (JRE) (64-Bit)

Java Runtime Environment (JRE) (64-Bit) 8 Update 241

Windows / Sun Microsystems / 5891942 / Целосни спецификации
Опис

Java Runtime Environment (JRE) (64-bit) е софтверски пакет кој ги обезбедува потребните компоненти за извршување на аплети и апликации напишани на програмскиот јазик Java. Вклучува библиотеки, Java Virtual Machine и други суштински компоненти кои им овозможуваат на програмерите да креираат робусни и скалабилни апликации.

JRE е суштинска алатка за програмерите кои сакаат да градат апликации со повеќе платформи кои можат да работат на кој било уред или оперативен систем. Обезбедува конзистентна средина за траење за апликации базирани на Java, осигурувајќи дека тие работат беспрекорно на различни платформи.

Една од клучните карактеристики на JRE е неговата поддршка за аплети. Аплетите се мали програми напишани во Java кои можат да се вградат во веб-страници. Со JRE инсталиран на вашиот компјутер, можете да ги стартувате овие аплети директно од вашиот прелистувач без да мора да преземате или инсталирате дополнителен софтвер.

Друга важна карактеристика на JRE е неговата поддршка за самостојни апликации преку технологијата Java Web Start. Ова им овозможува на програмерите да ги распоредат своите апликации преку мрежа, што им олеснува на корисниците пристап до нив од каде било со интернет конекција.

Покрај овие технологии за распоредување, JRE вклучува и алатки како што се Java Control Panel и Java Console. Овие алатки им обезбедуваат на програмерите напредни опции за конфигурација и можности за дебагирање, што го олеснува брзото развивање на висококвалитетен софтвер.

Севкупно, ако сте програмер кој бара сигурна средина за извршување за вашите апликации базирани на Java или сакате да извршувате аплети директно од вашиот прелистувач без никакви проблеми, тогаш JRE (64-бит) е одличен избор. Неговиот сеопфатен сет на функции го прави една од најпопуларните алатки за програмери достапни денес.

Клучни карактеристики:

1. Компатибилност со повеќе платформи: Една од најзначајните предности на користењето на JRE е неговата карактеристика за компатибилност со повеќе платформи која им овозможува на програмерите да напишат код еднаш и да го распоредат на повеќе платформи без да се грижат за проблемите со компатибилноста.

2. Поддршка за аплети: со поддршка за аплети вградени во прелистувачите како Chrome или Firefox преку приклучоци како што е приклучокот Java, корисниците можат лесно да пристапат до веб-базирани апликации за Java без да ги инсталираат локално на нивните машини

3. Java Web Start Technology: програмерите можат да ја користат оваа технологија обезбедена од jre 64-битната верзија која им овозможува да распоредат самостојни Java апликации преку мрежи за корисниците да не се грижат дали ќе инсталираат нешто локално

4.Напредни опции за конфигурација: Контролната табла обезбедена од jre 64-битната верзија дава напредни опции за конфигурација што овозможува фино прилагодување според потребите на корисникот

5.Способности за дебагирање: Конзолата обезбедена од jre 64-битната верзија дава можности за дебагирање што овозможува брза идентификација и решавање проблеми

Системски барања:

Операционен систем:

Windows Vista/7/8/10

Mac OS X

Linux

Процесор:

Процесор Intel Pentium III на 800 MHz или повисок

RAM меморија:

128 MB минимум; Се препорачува 256 MB

Простор на тврдиот диск:

124 MB минимум; Ажурираните барања за простор на дискот може да варираат во зависност од употребата

Заклучок:

Java Runtime Environment (JRE) (64-bit) ги обезбедува сите потребни компоненти што ги бараат програмерите кои сакаат да изградат робусни и скалабилни апликации за вкрстени платформи. Широко се користи поради неговите широки карактеристики, вклучително и поддршка за распоредување аплет преку приклучоци, самостојно распоредување апликации преку технологија за стартување на веб, напредни опции за конфигурација и можности за дебагирање. Ако барате сигурна средина за траење, тогаш не гледајте подалеку од оваа моќна алатка!

Преглед

Java Runtime Environment (JRE) на Oracle за 64-битни компјутери со Windows содржи Java виртуелна машина, софтверски библиотеки, компоненти и приклучоци што им се потребни на тони програми, медиуми и веб-страници за прикажување напредна мултимедијална содржина и анимација. Ажурирањето 55 на верзијата 7 на стандардното издание на Java се однесува на 37 безбедносни пропусти додека ја намалува зачестеноста на безбедносните известувања во одредени инсталации.

Добрите страни:

Одговара на 64-битното прашање: Работењето на 32-битна Java на 64-битен Windows вклучува компромиси, како што се проблеми со ажурирањето. Оваа верзија на Java е дизајнирана специјално за 64-битен Windows.

Приклучоци: Јава приклучокот е критичен за многу веб-апликации, додека Java Web Start распоредува самостојни апликации преку мрежи.

JavaFX: JRE сега вклучува Java FX верзија 2.2.55.

Конс:

Безбедност: Некои компјутерски експерти предупредуваат на пропусти во Java што ажурирањата не успеале да се поправат.

8 е доволно? Java SE 8 е големо ажурирање кое беше објавено пред објавувањето на верзијата 7.55, иако исто така беше објавено големо безбедносно ажурирање на верзијата 8. Збунет? Ние не ве обвинуваме, но Java секогаш гледа, затоа проверете ги потребите на вашиот систем пред да го надградите.

Крајна линија:

Ако користите 64-битен Windows, проверете ја вашата Java верзија и ажурирајте ја доколку е потребно на JRE SE 7.55 за безбедност и стабилност.

Целосни спецификации
Издавач Sun Microsystems
Страница на издавачи http://www.sun.com
Датум на издавање 2020-03-30
Датум на додавање 2020-03-30
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 8 Update 241
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2961
Вкупно преземања 5891942

Comments: