UISuite

UISuite 4.0

Опис

UISuite е сеопфатен сет на ASP.NET компоненти дизајнирани да им помогнат на програмерите да креираат динамични и интерактивни веб-апликации. Со својот широк опсег на функции, UISuite обезбедува се што ви е потребно за да изградите моќни и привлечни веб-локации што ги задоволуваат потребите на вашите корисници.

Една од клучните компоненти вклучени во UISuite е UltimateCalendar, кој обезбедува опсег на контроли на серверот за додавање функционалности на календар и избирач на датуми на вашите веб-страници. Без разлика дали треба да прикажувате датуми за настани или да им дозволите на корисниците да избираат датуми за состаноци за резервација, UltimateCalendar го олеснува тоа со својот интуитивен интерфејс и приспособливите опции.

Друга суштинска компонента во UISuite е UltimateCallback, која ви овозможува да додадете функционалност за повратен повик на вашите веб-апликации. Ова ви овозможува да ажурирате делови од вашата страница без да барате целосна објава, што резултира со побрзо време на вчитување и подобрено корисничко искуство.

За оние кои бараат лесен начин да креираат содржини со богат текст на нивната веб-локација, UltimateEditor е совршено решение. Оваа контрола на серверот ASP.NET обезбедува едноставен, но моќен интерфејс кој им овозможува на корисниците лесно да го форматираат текстот, а истовремено обезбедува напредни функции како што се прикачување слики и проверка на правопис.

Ако барате напреден систем на DHTML мени што е и флексибилен и лесен за користење, тогаш не гледајте подалеку од UltimateMenu. Со својот сет на алатки за визуелни дизајнери, оваа компонента им олеснува на програмерите на кое било ниво на експертиза да креираат сложени менија кои се и визуелно привлечни и многу функционални.

UltimatePanel е уште еден одличен додаток вклучен во UISuite кој им овозможува на програмерите со мало или никакво дизајнерско искуство брзо да градат шипки од страничните панели. Овие панели може да се користат како ленти за навигација или дури и како рекламни простори на веб-локации.

За оние кои сакаат функционалност за пребарување на нивната веб-локација, но не сакаат мака да градат од нула - не гледајте подалеку од UltimateSearch! Оваа компонента вклучува неколку серверски контроли дизајнирани специјално за додавање можности за пребарување директно на вашата веб-страница без да имате никакво знаење за кодирање!

Конечно, ако барате лесен начин да генерирате трошки или карти на сајтот на вашата страница, тогаш проверете ја нашата компонента UltimateSitemap! Преполно е со секакви корисни алатки како што е автоматско генерирање трошки од леб врз основа на структурата на URL-то, така што посетителите можат лесно да се движат низ страниците што веќе ги посетиле претходно!

Севкупно, UISuite нуди сè што им е потребно на програмерите кои сакаат целосна контрола врз нивниот процес на развој на веб-апликации додека сè уште можат брзо да даваат висококвалитетни резултати без да го жртвуваат квалитетот или перформансите!

Целосни спецификации
Издавач Karamasoft
Страница на издавачи http://www.karamasoft.com
Датум на издавање 2020-03-30
Датум на додавање 2020-03-30
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 4.0
Барања за ОС Windows, Windows 2000, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 264

Comments: